Зворник: Вода ушла у двадесетак кућа

- Двадесетак кућа поплављено је у зворничким насељима Челопек, Тршић, Табанци и Скочић усљед изливања бујичних водотока и воде из каналске мреже, рекао је данас Срни Дејан Галић из градске Службе цивилне заштите.

Република Српска 31.05.2023 | 10:04
Зворник: Вода ушла у двадесетак кућа

Галић је навео да има доста стамбених објеката које је вода окружила, али није ушла, као и да је поплављено пољопривредно земљиште у насељима Роћевић и Козлук.

Он је истакао да се у мјесној заједници Шетићи вода излила из локалног потока и преплавила регионални пут Зворник-Сапна који је био у прекиду неколико часова.

Галић је додао да поплаве нису проузроковале ријеке већ мали бујични водотоци и каналске мреже, нарочито у подручјима гдје је дошло до запушења протока воде.

Дрина је у кориту и за сада не пријети никаква опасност од изливања ријеке.

Зворничко подручје јуче и синоћ захватиле су обилне падавине што је у врло кратком времену проузроковао изливање воде, нарочито у мјестима гдје нису очишћена корита потока и каналских мрежа. 

(Срна) Фото: БН/Архива 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зна се

31.05.2023 22:46

У Зворнику је опсти нерад и безскоње. Никад горе. Пси луталице су окупирали град. Вазно је направити дил са власником азила за псе. Опстина плаца а пси на улици.

ОДГОВОРИТЕ