Zvornik: Voda ušla u dvadesetak kuća

- Dvadesetak kuća poplavljeno je u zvorničkim naseljima Čelopek, Tršić, Tabanci i Skočić usljed izlivanja bujičnih vodotoka i vode iz kanalske mreže, rekao je danas Srni Dejan Galić iz gradske Službe civilne zaštite.

Republika Srpska 31.05.2023 | 10:04
Zvornik: Voda ušla u dvadesetak kuća

Galić je naveo da ima dosta stambenih objekata koje je voda okružila, ali nije ušla, kao i da je poplavljeno poljoprivredno zemljište u naseljima Roćević i Кozluk.

On je istakao da se u mjesnoj zajednici Šetići voda izlila iz lokalnog potoka i preplavila regionalni put Zvornik-Sapna koji je bio u prekidu nekoliko časova.

Galić je dodao da poplave nisu prouzrokovale rijeke već mali bujični vodotoci i kanalske mreže, naročito u područjima gdje je došlo do zapušenja protoka vode.

Drina je u koritu i za sada ne prijeti nikakva opasnost od izlivanja rijeke.

Zvorničko područje juče i sinoć zahvatile su obilne padavine što je u vrlo kratkom vremenu prouzrokovao izlivanje vode, naročito u mjestima gdje nisu očišćena korita potoka i kanalskih mreža. 

(Srna) Foto: BN/Arhiva 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zna se

31.05.2023 22:46

U Zvorniku je opsti nerad i bezskonje. Nikad gore. Psi lutalice su okupirali grad. Vazno je napraviti dil sa vlasnikom azila za pse. Opstina placa a psi na ulici.

ODGOVORITE