Обиљежен Дан одбране града

У Приједору је обиљежена 31 година од одбране  града у знак сјећања на 30. мај 1992. године, када је у нападу муслиманских паравојних формација погинуло 15 бораца из редова Војске Републике Српске полиције, а 26 их је рањено. 

Република Српска 30.05.2023 | 12:52
 Обиљежен Дан одбране града

На спомен плочу у згради Полицијске управе Приједор и  на споменик  “За крст часни” положени су вијенци и прислужене свијеће након чега је услиједио свечани дефиле улицама града. 

На Тргу Мајора Зорана Карлице одржан је и пригодан програм.

Поручено је да је читав низ догађаја кренуо од 22.маја 1992.године када су паравојне формације на Хамбаринама убиле двојицу, а раниле четворицу припадника ЈНА.

Из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједора кажу да ни након 31 годину никада нико није одговарао за зла која су се дешавала тог кобног маја 1992.године. 

Зло које се тада догодило никада се не смије поновити а жртве заборавити, поручено је са обиљежавања Дана одбране града.

Међу делегацијама  које су полижиле вијенце биле су делегације Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, бранилаца, града Приједора, Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Борачке организације, СУБНОР-а, припадника Полицијске управе Приједор  и Трећег пјешадијског Република Српска пука. 

Парастос погинулим претходно је служен у Цркви Свете Тројице.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

16 кмтбр

30.05.2023 14:52

Није ослобођен док се год у њему убијају полицајци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2023 15:36

Сто се лаземо? Кад сви знамо истину

Name

Нострадамус

30.05.2023 15:06

Мислите на Дан Одбране од поплава,сто овај 16 написа није слободан док се у њему убијају полицајци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

31.05.2023 08:06

Био сам присутан на јучерашњем скупу, као дијете погинулог борца. Прво овог Предојевића удаљити са свих функција везано за борачка питања, класични дезертер који се крио по подрумима Приједора за вријеме рата, какав је то борац молим вас? Друго Здравка Карлица, њен говор, људи се почели осипати, одлазити, част покојном Зорану, али супруга гледа само лични интерес, колико је лично преко своје функције дијеце погинулих бораца запослили или помогла, из личног искуства, нула. Локални глумац Пикси и његов наступ, срамотан, у све униформи војске у првог свјетског рата, оно је срамота господине Стојковићу. Свака част за Данијела Егића, новог министра за борачка питања у Влади, млађа генерација, неоптерећена ратом, школован, образован, достојан говор одржао.

ОДГОВОРИТЕ