Поплављене куће, бујичне воде нанијеле штету

Због јаке и обилне кише која је синоћ падала у Бањалуци поплављено је више десетина кућа и других помоћних објеката у насељу Пријечани.

Република Српска 30.05.2023 | 11:16
Поплављене куће, бујичне воде нанијеле штету

Бујичне воде су нанијеле велику штету, а становници кажу да се ово не дешава прву пут. Наводе да су у више наврата указивали на лоше одводне канале и на штету коју падавине могу направити.

„Бујичне воде су поплавиле велики дио насеља збоглошег одржавања и прочишћавања сливних и фекалних канала, за посљедицу имамо катастрофално стање макадамских путева. Синоћ је велики дио мјештана био одсјечен од града. Имамо око двадестак домаћинстава којима је вода ушла у подруме и гараже и начинила велику штету“, казао је Давид Понорац предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани.

Шеф Одсјека за цивилну заштиту града Драган Бабић изјавио је да су екипе Цивилне заштите до 3.00 часа јутрос биле на терену.

Наводи да су ствари тренутно под контролом.

Приоритет је, каже Понорац, извршити детаљну дезинфекцију због здравља сви становника насеља.

(БН) Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реалност

30.05.2023 11:52

Град нема новца за превенцију по питању поплава а за начелника цивилине заштите, горе поменутог Драгана Бабића, миљеника градоначелника Станивуковица и његов дајак клуб те изградњу пристаништа за дајак цамце Градска управа је издвојила стотине хиљада марака... Да није тужно и да се не ради о великој штети коју су људи претрпили било би смијешно Зато центар града (онај најужи) средјују као Црвени трг пред параду Срамотно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријешиће Драган Бабић све

30.05.2023 12:39

Свако поправљено домаћинство ће добити по дајак да могу на посао, школу, вртић...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гјуро

30.05.2023 12:53

па тај је дио и за вријеме тите био плављен и никад нико ту није правио куце, не знам гдје сад проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2023 19:03

Морале се избјеглице негдје толике смјестити

Name

Др бл

30.05.2023 12:56

Сами сте себи криви канали су пуни смећа. Ко баца смеће становници пријецана нецу ваљда ја који живим километрима одатле. Ове приче су глупости сами себе затрпају смећем праве улице и куће без икаквог оланати онда се жале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.05.2023 03:34

Свако прави шта хоће и гдје хоце....зато и имамо ругло од насеља. Немамо никакав план,струцни кадар који ће рећи НЕ. Странке врте гдје бургије неће. Баца се смеће, униставају шуме а свака кућа или цијело насеље канализацијом спојена до ријеке или потока. Немамо ми ниста док год нас води неписмени кадар са купљеним дипломама.

ОДГОВОРИТЕ