Poplavljene kuće, bujične vode nanijele štetu

Zbog jake i obilne kiše koja je sinoć padala u Banjaluci poplavljeno je više desetina kuća i drugih pomoćnih objekata u naselju Priječani.

Republika Srpska 30.05.2023 | 11:16
Poplavljene kuće, bujične vode nanijele štetu

Bujične vode su nanijele veliku štetu, a stanovnici kažu da se ovo ne dešava prvu put. Navode da su u više navrata ukazivali na loše odvodne kanale i na štetu koju padavine mogu napraviti.

„Bujične vode su poplavile veliki dio naselja zboglošeg održavanja i pročišćavanja slivnih i fekalnih kanala, za posljedicu imamo katastrofalno stanje makadamskih puteva. Sinoć je veliki dio mještana bio odsječen od grada. Imamo oko dvadestak domaćinstava kojima je voda ušla u podrume i garaže i načinila veliku štetu“, kazao je David Ponorac predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu grada Dragan Babić izjavio je da su ekipe Civilne zaštite do 3.00 časa jutros bile na terenu.

Navodi da su stvari trenutno pod kontrolom.

Prioritet je, kaže Ponorac, izvršiti detaljnu dezinfekciju zbog zdravlja svi stanovnika naselja.

(BN) Foto: BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Realnost

30.05.2023 11:52

Grad nema novca za prevenciju po pitanju poplava a za načelnika civiline zaštite, gore pomenutog Dragana Babića, miljenika gradonačelnika Stanivukovica i njegov dajak klub te izgradnju pristaništa za dajak camce Gradska uprava je izdvojila stotine hiljada maraka... Da nije tužno i da se ne radi o velikoj šteti koju su ljudi pretrpili bilo bi smiješno Zato centar grada (onaj najuži) sredjuju kao Crveni trg pred paradu Sramotno!

ODGOVORITE
Name

Riješiće Dragan Babić sve

30.05.2023 12:39

Svako popravljeno domaćinstvo će dobiti po dajak da mogu na posao, školu, vrtić...

ODGOVORITE
Name

gjuro

30.05.2023 12:53

pa taj je dio i za vrijeme tite bio plavljen i nikad niko tu nije pravio kuce, ne znam gdje sad problem

ODGOVORITE
Name

Re

30.05.2023 19:03

Morale se izbjeglice negdje tolike smjestiti

Name

Dr bl

30.05.2023 12:56

Sami ste sebi krivi kanali su puni smeća. Ko baca smeće stanovnici prijecana necu valjda ja koji živim kilometrima odatle. Ove priče su gluposti sami sebe zatrpaju smećem prave ulice i kuće bez ikakvog olanati onda se žale

ODGOVORITE
Name

Re

31.05.2023 03:34

Svako pravi šta hoće i gdje hoce....zato i imamo ruglo od naselja. Nemamo nikakav plan,strucni kadar koji će reći NE. Stranke vrte gdje burgije neće. Baca se smeće, unistavaju šume a svaka kuća ili cijelo naselje kanalizacijom spojena do rijeke ili potoka. Nemamo mi nista dok god nas vodi nepismeni kadar sa kupljenim diplomama.

ODGOVORITE