Представници Српске листе стигли у Звечан

- Представњици Српске листе Горан Ракић, Игор Симић и Драгиша Миловић стигли су у Звечан и преговарају са тзв. косовском полицијом, која је бацила сузавац на грађане који су се окупили код зграде општине.

Србија 29.05.2023 | 07:30
Представници Српске листе стигли у Звечан

Претходно је КФОР пропустио окупљене грађане, који су дошли до згарде општине, али је тада тзв. косовска полиција бацила сузавац. 

Испред зграде општине Звечан, као и Зубиног Потока и Лепосавића присутне су јаке снаге тзв. косовске и специјалне полиције са шлемовима и под пуном борбеном опремом.

Присутни су и припадници КФОР-а под пуном борбеном опремом, са штитницима, шлемовима, маскама, панцирима.

Тзв. косовска полиција насилно је у петак упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употребивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спрече да уђе у општинске просторије. 

Повређено је више Срба, а косовска полиција је ушла у општинске зграде и у њих увела албанске градоначелнике.

Градоначелници четири општине на северу КиМ - Северне Митровице, Зубиног Потока, Звечана и Лепосавића - изабрани су на изборима које су Срби бојкотовали, након што су у новембру прошле године напустили приштинске институције због кршења Бриселског споразума од стране Приштине, упада специјалних јединица тзв. косовске полиције на север покрајине и сталних противправних хапшења Срба. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Е чуј

29.05.2023 07:50

Насилно, па јесу ли добили изборе или нису?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

29.05.2023 08:14

Сад нема преговара мора се постовати закони дрзаве у којој зиви те. Ист ти тако су издали у Хр јос остала БиХ а а и тамоце леци под руду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

29.05.2023 09:15

А сто нису изасли на изборе, па изабрали своје градонацелнике

Name

Ре yое

29.05.2023 09:26

Сањај зелени.

Name

Гегула на квадрат

29.05.2023 09:29

О цему преговарају?Онај ко је добио изборе улази на власт.Онај ко је послусао неког тамо да не изадју на изборе је испао наиван и сада мозе да се слика.

ОДГОВОРИТЕ