Predstavnici Srpske liste stigli u Zvečan

- Predstavnjici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Milović stigli su u Zvečan i pregovaraju sa tzv. kosovskom policijom, koja je bacila suzavac na građane koji su se okupili kod zgrade opštine.

Srbija 29.05.2023 | 07:30
Predstavnici Srpske liste stigli u Zvečan

Prethodno je KFOR propustio okupljene građane, koji su došli do zgarde opštine, ali je tada tzv. kosovska policija bacila suzavac. 

Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom.

Prisutni su i pripadnici KFOR-a pod punom borbenom opremom, sa štitnicima, šlemovima, maskama, pancirima.

Tzv. kosovska policija nasilno je u petak upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije. 

Povređeno je više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM - Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića - izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog kršenja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever pokrajine i stalnih protivpravnih hapšenja Srba. 

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

E čuj

29.05.2023 07:50

Nasilno, pa jesu li dobili izbore ili nisu?

ODGOVORITE
Name

Dzoo

29.05.2023 08:14

Sad nema pregovara mora se postovati zakoni drzave u kojoj zivi te. Ist ti tako su izdali u Hr jos ostala BiH a a i tamoce leci pod rudu.

ODGOVORITE
Name

Aaa

29.05.2023 09:15

A sto nisu izasli na izbore, pa izabrali svoje gradonacelnike

Name

Re yoe

29.05.2023 09:26

Sanjaj zeleni.

Name

Gegula na kvadrat

29.05.2023 09:29

O cemu pregovaraju?Onaj ko je dobio izbore ulazi na vlast.Onaj ko je poslusao nekog tamo da ne izadju na izbore je ispao naivan i sada moze da se slika.

ODGOVORITE