Вучић честитао Ердогану уз позив да посјети Србију

- Председник Србије Александар Вучић честитао је изборну победу председнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану и пожелео му успех у обављању одговорне дужности.

Србија 28.05.2023 | 20:00
Вучић честитао Ердогану уз позив да посјети Србију
„У своје и у име грађана Републике Србије, упућујем Вам срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Турске, са жељом да и у овом мандату останете посвећени даљем развоју Ваше земље и добробити њених грађана. 
 
Поверење народа собом носи највећу одговорност за сваког државника, поготово када је стечено током бројних изазова које су нам свима донеле претходне тешке године и околности на глобалном плану", навео је Вучић.
 
Он је истакао да је за Србију Турска изузетно важан партнер, не само у области економских и билатералних односа, већ и на међународној политичкој сцени, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.
 
"Надам се да ћемо поред постојећих великих пројеката, заједно радити на новим подухватима који ће убрзати снажан развој целог региона, али и зближити људе и повезати економије на добробит свих наших грађана. Као поуздан и озбиљан партнер Турске на Западном Балкану, Србија остаје одлучно опредељена да посвећено ради на даљем ширењу и јачању наших односа, заснованих на узајамном разумевању и уважавању, као и искреним пријатељским везама са турским народом.
 
Још једном Вам честитам на избору, уз позив да поново посетите Србију, како бисмо наставили заједнички да градимо бољу будућност за наше грађане“, наводи се у честитки председника Републике Србије Александра Вучића.
 
Честитке су упутили и званичници БиХ и Републике Српске.
 
(БН/Тањуг) Фото: Агенције/Архива

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Татар

28.05.2023 20:35

Када су прави људи на правом мјесту онда нема дилеме ни двоумљења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2023 21:27

Доказани Зна се како и зашто.

Name

Не знате ви ниста

29.05.2023 13:14

Ердоган је поријеклом са ових простира из етницке групе"Лазар". Некада је за вријеме те империје било сарадња и пут ка Истоку као сто је сада био окренур ка Западу. У та времена је било нормално да припадас вецини по вјероисповијести и националности, али многи се и данас са постоцањем односе и према корјенима. осим ако нису изманипулисани до те мјере да су цовјекомрсци ..

Name

Врањак

28.05.2023 21:52

Код нас броје гласове мјесец дана који криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

29.05.2023 06:00

Сличан се сличном радује. Аутократа и један и други, а могу бити и гори, али за сад нема потребе, пошто им довољан број гласача једе из руке. До неђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ РЕ

29.05.2023 07:25

ПА ЗАШТО, НАВЕДИ. САРАДЊА И ПРИЈАТЕЉСТВО ЈЕ ОСНОВ И ЛЕГИТИМНА СТВАР..

ОДГОВОРИТЕ