Vučić čestitao Erdoganu uz poziv da posjeti Srbiju

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je izbornu pobedu predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i poželeo mu uspeh u obavljanju odgovorne dužnosti.

Srbija 28.05.2023 | 20:00
Vučić čestitao Erdoganu uz poziv da posjeti Srbiju
„U svoje i u ime građana Republike Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Turske, sa željom da i u ovom mandatu ostanete posvećeni daljem razvoju Vaše zemlje i dobrobiti njenih građana. 
 
Poverenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova koje su nam svima donele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu", naveo je Vučić.
 
On je istakao da je za Srbiju Turska izuzetno važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih i bilateralnih odnosa, već i na međunarodnoj političkoj sceni, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.
 
"Nadam se da ćemo pored postojećih velikih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima koji će ubrzati snažan razvoj celog regiona, ali i zbližiti ljude i povezati ekonomije na dobrobit svih naših građana. Kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju naših odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom.
 
Još jednom Vam čestitam na izboru, uz poziv da ponovo posetite Srbiju, kako bismo nastavili zajednički da gradimo bolju budućnost za naše građane“, navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
 
Čestitke su uputili i zvaničnici BiH i Republike Srpske.
 
(BN/Tanjug) Foto: Agencije/Arhiva

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tatar

28.05.2023 20:35

Kada su pravi ljudi na pravom mjestu onda nema dileme ni dvoumljenja

ODGOVORITE
Name

Re

28.05.2023 21:27

Dokazani Zna se kako i zašto.

Name

Ne znate vi nista

29.05.2023 13:14

Erdogan je porijeklom sa ovih prostira iz etnicke grupe"Lazar". Nekada je za vrijeme te imperije bilo saradnja i put ka Istoku kao sto je sada bio okrenur ka Zapadu. U ta vremena je bilo normalno da pripadas vecini po vjeroispovijesti i nacionalnosti, ali mnogi se i danas sa postocanjem odnose i prema korjenima. osim ako nisu izmanipulisani do te mjere da su covjekomrsci ..

Name

Vranjak

28.05.2023 21:52

Kod nas broje glasove mjesec dana koji kriminal.

ODGOVORITE
Name

MD

29.05.2023 06:00

Sličan se sličnom raduje. Autokrata i jedan i drugi, a mogu biti i gori, ali za sad nema potrebe, pošto im dovoljan broj glasača jede iz ruke. Do neđe.

ODGOVORITE
Name

RE RE

29.05.2023 07:25

PA ZAŠTO, NAVEDI. SARADNJA I PRIJATELJSTVO JE OSNOV I LEGITIMNA STVAR..

ODGOVORITE