Покренута петиција: "Зауставимо убице на цестама"

Грађани Сарајева покренули су у недјељу петицију како би се активирале "мјере на сузбијању недопустивог криминалног понашања".

Босна и Херцеговина 28.05.2023 | 13:18
Покренута петиција: "Зауставимо убице на цестама"

Самира Нухановић, која је покренула петицију, поручила је како не можемо сви урадити све, али свако може урадити нешто.

"Као посљедица несавјесног понашања возача, гину нам дјеца на улицама нашег града. Остају трајни инвалиди. Ожалошћене породице заувијек осакаћене губицима. Ово се тиче свакога од нас. Вашег дјетета којег шаљете у школу и тренинге. Ваших родитеља. Вас самих. Овом петицијом подржавате иницијативу која ће бити упућена на Владу Кантона Сарајево, да као посљедицу трагичном убиству и повредама које су се десиле 26.05. на улицама нашег града покрене мјере на сузбијању недопустивог криминалног понашања”, наведено је.

Петицијом се предлаже:

– Драстично смањење дозвољене брзине на максималних 40 км/х.

– Драстично повећање казне за било каква прекорачења брзине. Нулти степен толеранције на ово.

– Осигурање наплате већ постојећих казни. Како некоме може да се скупи неколико хиљада КМ казни, а тај и даље вози?

– Постављање сигурносних камера на свакој раскрсници у Сарајеву.

– Постављање лежећих полицајаца на мањим размацима од оних гдје су постављени сада (одличан примјер су лежеци полицајци испред Основне школе Малта – они вас баш натјерају да успорите).

– Трајно одузимање возачке дозволе људима који имају три прекршаја било каквог прекорачења брзине.

(Н1) Фото: Радиосарајево.ба

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бошко

28.05.2023 13:35

Крива власт мито и корупција каква ограничења за будалу вец одма одузимање возачке и затвор.Чим им дијете напуни 18 јуче из пелена изашло одма му уплате возачку и купе бијесно ауто криви родитељи.Возачку не требају ни добит до 20 године шта це му .Завладао је хаос зато сто све можес платит исто сто у привстним фирмама раде како они оце и зато радник трпи без икаквих радницких права знаци крива власт.Једном мора да се пробуди свијест и да власт почне да брине и о менталном здрављу своих становника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

28.05.2023 13:56

По неколико хиљада казне а возаци и даље возе,нема ни возацку дозволу а они возе аута ито цацина.Знаци све мозе у криминалној и корумпираној власти и ником ниста.Убију цовјека и никад се не одкрије убица јер га власт стити,Народе правду у руке и ресити сами такве догадјаје и трагедије ниста друго непреостаје са властима које имамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

28.05.2023 13:59

Те мјере су превише благе. 20 км/ч од дозвољеног 1000КМ и одузимање возачке на пола године. 30 км и више од дозвољеног 10000КМ, одузимање возачке на 5 година, одузимање аута. Кад могу Сведјани са казнама у висини годишње плате и одузимањем аута, зашто не и овде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

28.05.2023 14:07

Пустите петиције, треба мињати политичаре, СИСТЕМ, који никад није био накараднији. Полиција и власт штите такве, и све док се нешто не деси они ћуте, а кад се деси, они као ухапсе, спроведу истрагу, тужилаштво одреди притвор а он за који дан буде на слободи до суђења. Кад дође послије пар година до суђења, народ на све то заборави, тужиоци изрекну пресуду на две год., онда адвокат уложи жалбу на пресуду па се смањи на годину, закон дозвољава до године затвора да се плати, онда он ту годину уплати и буде слободан. Уствари, он је био стално слободан. Е то се мора мијењати, СИСТЕМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензонер

28.05.2023 14:17

Сви смо ми криви. Никад нико од нас неће назвати полицију и пријавити када види да је за волан сјео пијан возач, када видимо да возе дјеца без дозволе, када видимо брзу вожњу итд. да не набрајам. Морамо сви бити полиција ако хоћемо ред. Али не, што би се ми замјерити са неким, ишли на судове свједочити, сви нам криви осим нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви ми

28.05.2023 15:24

Требамо мењати свест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

28.05.2023 15:48

Није ми јасно ако неко дугује пар хиљада марака како мозе опет да буде за воланом? Једини спас јесу огромне казне и одузимње возацке дозволе остало ниста не вриједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

28.05.2023 17:21

Морају се појачати контроле саобраћаја и повећати казне за преступнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.

28.05.2023 19:48

Не вреди одузети возацку он и даље вози,цак ако нема ни полозеног испита они возе,ту требају неки велики експерти да измисле неки специјални закон за такве ретардиране возаце.