У Сарајеву мирни скуп због погибије младе докторице

На Маријин Двору у Сарајеву, у улици Маршала Тита, вечерас ће с почетком у 18 сати бити уприличен мирни скуп грађана поводом саобраћајне несреће која се догодила прексиноћ, а у којој је погинула млада докторица Азра Спахић.

Босна и Херцеговина 28.05.2023 | 12:14
У Сарајеву мирни скуп због погибије младе докторице

Скуп се одржава у организацији групе студената психологије, која је прије седам година креирала Фацебоок страницу "Ви ово дозвољавате – за Едиту и Селму" након саобраћајне несреће у којој су погинуле студенткиње Селма Агић и Едита Малкоч.

Истичу да улице Сарајева нису сигурне, те да постојећи законски прописи нису адекватни.

"Институције морају преузети одговорност и понудити рјешења. Након неповратно отетих живота, за ово све је већ касно, али то не значи да ћемо прихватити тренутну ситуацију. Овим скупом најприје желимо послати поруку породици Азре Спахић да солидарно стојимо уз њих у њиховом губитку и губитку свих грађана и грађанки овог града", поручено је на Фацебоок страници  "Ви ово дозвољавате – за Едиту и Селму" .

Позивају грађане да положе цвијет и у мислима буду уз породицу и пријатеље настрадале младе докторице и повријеђених. 

За данас је заказана и ванредна сједница Владе Кантона Сарајево.

(Фена) Фото: Аваз

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

А није Ц

28.05.2023 12:44

🙏🌹

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

28.05.2023 12:47

То само код нас има, да неко буквално прави прекрсаје док на крају неког не убије. Увести закон да након другог прекрсаја тог типа, возња без дозволе, пијанство преко 1,5 и слицно, слиједи казна затвора, а не само слање новцаних казни које такви ионако не плацају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

28.05.2023 12:48

Не знам шта се чуде Сарајлије. Зивим И возим вец 30 година у иностранству . Кад додјем у Сарајево ако измедју два семефора не достигнес 100 км/х добијес 10 средњих прстију И опсују ти 20 пута. И нек се не чуде сви возе као дивљаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2023 15:37

Ја немам то искуство.

Name

Ја

29.05.2023 17:12

па да будем искрен има та донекле мјеста, ко кад је стално шпица, пуно аутомобила а посебно новопечених возача. Позз за све из Са

Name

Маки

28.05.2023 13:14

Дивљање на цестама је опста појава у БиХ. Прије мјесец дана на цести Прњавор-Дервента обилазим камион на дозвољеном мјесту. У пар секунди се иза мене србори црни пасат са упаљеном ротацијом и свим могуцим свјетлима и јос са сиреном која убија. Ја на сред камиона. Могу само у канал или под камион. Једва сам се извукао. Иза пасата Мерцедес. Пројурили су са 200 км/х на цести гдје је ограницење 80.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.05.2023 13:39

Е,"Маки"свака ти цаст за ово писање.Тацно до задње ријеци.То сто си дозивио људи дозивљавају стално,а то је знак колико је олигархији на власти уопсте стало до народа,,,Николико,сем до сендвицара'за изборе,а онда и њих презиру.Зао ми је ове младе дјевојке,мада се несреце десавају,на залост,али код нас од родитељског одгоја,преко сколства,поготово тих ауто скола'до вјерских великодостојника'неваља ниста,тако да се на залост надати само горем.Одговорно тврдим да су системске греске за све,па и за саобрацај,а да нисани,радари,пандури једино слузе касу да пуне фотељасима,за превентиву и народ неслузе сигурно. Покој дуси овој младој дјевојци,сауцесце породици... Дјецо,народе ма које вјере,,,цувајте се сами,ови сто су све узурпирали,па и возњу,цувати нас неце.

Name

+

28.05.2023 13:51

КАКВА ГРЕХОТА И ЖАЛОСТ. ЉЕПИОТИЦА И ПАМЕТНИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

28.05.2023 21:17

Плус паркирање по тротоарима па мораш изаћи на цесту да би прошао...

ОДГОВОРИТЕ