U Sarajevu mirni skup zbog pogibije mlade doktorice

Na Marijin Dvoru u Sarajevu, u ulici Maršala Tita, večeras će s početkom u 18 sati biti upriličen mirni skup građana povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila preksinoć, a u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić.

Bosna i Hercegovina 28.05.2023 | 12:14
U Sarajevu mirni skup zbog pogibije mlade doktorice

Skup se održava u organizaciji grupe studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu "Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu" nakon saobraćajne nesreće u kojoj su poginule studentkinje Selma Agić i Edita Malkoč.

Ističu da ulice Sarajeva nisu sigurne, te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni.

"Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života, za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju. Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada", poručeno je na Facebook stranici  "Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu" .

Pozivaju građane da polože cvijet i u mislima budu uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih. 

Za danas je zakazana i vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo.

(Fena) Foto: Avaz

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

A nije C

28.05.2023 12:44

🙏🌹

ODGOVORITE
Name

Goran

28.05.2023 12:47

To samo kod nas ima, da neko bukvalno pravi prekrsaje dok na kraju nekog ne ubije. Uvesti zakon da nakon drugog prekrsaja tog tipa, voznja bez dozvole, pijanstvo preko 1,5 i slicno, slijedi kazna zatvora, a ne samo slanje novcanih kazni koje takvi ionako ne placaju.

ODGOVORITE
Name

baja

28.05.2023 12:48

Ne znam šta se čude Sarajlije. Zivim I vozim vec 30 godina u inostranstvu . Kad dodjem u Sarajevo ako izmedju dva semefora ne dostignes 100 km/h dobijes 10 srednjih prstiju I opsuju ti 20 puta. I nek se ne čude svi voze kao divljaci.

ODGOVORITE
Name

Re

28.05.2023 15:37

Ja nemam to iskustvo.

Name

Ja

29.05.2023 17:12

pa da budem iskren ima ta donekle mjesta, ko kad je stalno špica, puno automobila a posebno novopečenih vozača. Pozz za sve iz Sa

Name

Maki

28.05.2023 13:14

Divljanje na cestama je opsta pojava u BiH. Prije mjesec dana na cesti Prnjavor-Derventa obilazim kamion na dozvoljenom mjestu. U par sekundi se iza mene srbori crni pasat sa upaljenom rotacijom i svim mogucim svjetlima i jos sa sirenom koja ubija. Ja na sred kamiona. Mogu samo u kanal ili pod kamion. Jedva sam se izvukao. Iza pasata Mercedes. Projurili su sa 200 km/h na cesti gdje je ogranicenje 80.

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.05.2023 13:39

E,"Maki"svaka ti cast za ovo pisanje.Tacno do zadnje rijeci.To sto si dozivio ljudi dozivljavaju stalno,a to je znak koliko je oligarhiji na vlasti uopste stalo do naroda,,,Nikoliko,sem do sendvicara'za izbore,a onda i njih preziru.Zao mi je ove mlade djevojke,mada se nesrece desavaju,na zalost,ali kod nas od roditeljskog odgoja,preko skolstva,pogotovo tih auto skola'do vjerskih velikodostojnika'nevalja nista,tako da se na zalost nadati samo gorem.Odgovorno tvrdim da su sistemske greske za sve,pa i za saobracaj,a da nisani,radari,panduri jedino sluze kasu da pune foteljasima,za preventivu i narod nesluze sigurno. Pokoj dusi ovoj mladoj djevojci,saucesce porodici... Djeco,narode ma koje vjere,,,cuvajte se sami,ovi sto su sve uzurpirali,pa i voznju,cuvati nas nece.

Name

+

28.05.2023 13:51

KAKVA GREHOTA I ŽALOST. LJEPIOTICA I PAMETNICA.

ODGOVORITE
Name

Nn

28.05.2023 21:17

Plus parkiranje po trotoarima pa moraš izaći na cestu da bi prošao...

ODGOVORITE