Савјет министара: Није запримљен захтјев за сједницу

Након што је одгођена за данас заказана 13. редовна сједница Савјета министара БиХ, јер није било кворума због недоласка министара из реда бошњачког народа, бројни сарајевски медији су навели да је предсједавајућа Борјана Кришто одбила захтјев бошњачких министара да се сједница одржи телефонски, како би била донесена одлука о проглашењу 25. маја Даном жалости у БиХ због годишњице дешавања на Тузланској капији 25. маја 1995. године.

Република Српска 25.05.2023 | 13:58
Савјет министара: Није запримљен захтјев за сједницу

Наиме, спекулише се да је Кришто одбила захтјев за телефонску сједницу на којој би се разматрало проглашења Дана жалости, како би изашла у сусрет СНСД-у и Милораду Додику, те очувала мир у коалицији.

Подсјећамо, претходно је Жељка Цвијановић на сједници Предсједништва БиХ гласала против закључка којим се задужује Савјет министара да одлучи о проглашењу Дана жалости у БиХ.
 
Поводом ових навода, саопштењем су се огласили из Савјета министара: 

"Због медијских шпекулација о неодржавању ванредне/телефонске сједнице Савјета министара Босне и Херцеговине, а због истинитог и тачног информисања јавности дужни смо Вас упознати о сљедећим чињеницама:

За данас, 25. маја у 10:00 часова била је раније заказана 13. редовна сједница Савјета министара БиХ која није одржана, а о разлозима њеног неодржавања претходно смо Вас информисали. Напомињемо како Канцеларија Генералног секретаријата СМ БиХ, као и Канцеларија предсједавајуће Савјета министара БиХ Борјане Кришто, није запримио службени захтјев за одржавање ванредне/телефонске сједнице Савјета министара Босне и Херцеговине", стоји у саопштењу.

(БН)  Фото:БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

приједор

25.05.2023 14:14

Брука и срамота ЧизмицеКад су предложили дан жалости са смрт дјећака у БГ сви су једногласно подржали дан жалости Јесу ли дјеца Тузле другаћија од дјеце у БГ........фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

25.05.2023 15:33

Срамота стварно ово сто раде СНСД и ХДЗ није Људски нити Нормално. Али ста је у овој тузној Земљи Нормално ниста нити це икада бити. Док год њима Политика злузи за Криминал и прање Новца извацење задузивање ове Дрзаве нема овдје Зивота осим патње!

Name

Xyз

25.05.2023 15:22

Доста је више политизирања,свако поштовање према погинулим из свих народа али сте стварно претјерали са тим какав дан жалости,колико је други изгинуло по томе би сваки дан требало прогласити даном жалости .Мало се опасуљите и почните размишљати а не само гледати у прошлост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2023 19:50

Не оцекујем да це убице да зале за својим зртвама. Да су мислили залити не би убијали. Нека се Бог смилује зртвама, а казни убице