Savjet ministara: Nije zaprimljen zahtjev za sjednicu

Nakon što je odgođena za danas zakazana 13. redovna sjednica Savjeta ministara BiH, jer nije bilo kvoruma zbog nedolaska ministara iz reda bošnjačkog naroda, brojni sarajevski mediji su naveli da je predsjedavajuća Borjana Krišto odbila zahtjev bošnjačkih ministara da se sjednica održi telefonski, kako bi bila donesena odluka o proglašenju 25. maja Danom žalosti u BiH zbog godišnjice dešavanja na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995. godine.

Republika Srpska 25.05.2023 | 13:58
Savjet ministara: Nije zaprimljen zahtjev za sjednicu

Naime, spekuliše se da je Krišto odbila zahtjev za telefonsku sjednicu na kojoj bi se razmatralo proglašenja Dana žalosti, kako bi izašla u susret SNSD-u i Miloradu Dodiku, te očuvala mir u koaliciji.

Podsjećamo, prethodno je Željka Cvijanović na sjednici Predsjedništva BiH glasala protiv zaključka kojim se zadužuje Savjet ministara da odluči o proglašenju Dana žalosti u BiH.
 
Povodom ovih navoda, saopštenjem su se oglasili iz Savjeta ministara: 

"Zbog medijskih špekulacija o neodržavanju vanredne/telefonske sjednice Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, a zbog istinitog i tačnog informisanja javnosti dužni smo Vas upoznati o sljedećim činjenicama:

Za danas, 25. maja u 10:00 časova bila je ranije zakazana 13. redovna sjednica Savjeta ministara BiH koja nije održana, a o razlozima njenog neodržavanja prethodno smo Vas informisali. Napominjemo kako Kancelarija Generalnog sekretarijata SM BiH, kao i Kancelarija predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Borjane Krišto, nije zaprimio službeni zahtjev za održavanje vanredne/telefonske sjednice Savjeta ministara Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju.

(BN)  Foto:BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

prijedor

25.05.2023 14:14

Bruka i sramota ČizmiceKad su predložili dan žalosti sa smrt djećaka u BG svi su jednoglasno podržali dan žalosti Jesu li djeca Tuzle drugaćija od djece u BG........fuj

ODGOVORITE
Name

Rade

25.05.2023 15:33

Sramota stvarno ovo sto rade SNSD i HDZ nije Ljudski niti Normalno. Ali sta je u ovoj tuznoj Zemlji Normalno nista niti ce ikada biti. Dok god njima Politika zluzi za Kriminal i pranje Novca izvacenje zaduzivanje ove Drzave nema ovdje Zivota osim patnje!

Name

Xyz

25.05.2023 15:22

Dosta je više politiziranja,svako poštovanje prema poginulim iz svih naroda ali ste stvarno pretjerali sa tim kakav dan žalosti,koliko je drugi izginulo po tome bi svaki dan trebalo proglasiti danom žalosti .Malo se opasuljite i počnite razmišljati a ne samo gledati u prošlost.

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2023 19:50

Ne ocekujem da ce ubice da zale za svojim zrtvama. Da su mislili zaliti ne bi ubijali. Neka se Bog smiluje zrtvama, a kazni ubice