Заштити "Сутјеску" од ситних интереса и профита

Седамдесеттрећег дана генералног штрајка у ЈУ НП „Сутјеска“, након редовног слања дописа надлежним институцијама, преко 100 радника и чланова њихових породица доведени су у безизлазну ситуацију", саопштено је из ЈУ Национални парк "Сутјеска".

Република Српска 25.05.2023 | 13:32
Заштити "Сутјеску" од ситних интереса и профита

Како је саопштено, радници су планирали на дан 26.05. (петак) од 10 часова да се окупе испред канцеларија НП „Сутјеска“ у Фочи како би још једном скренули пажњу на тешку ситуацију у којој се налази установа.

Позвали су грађане, љубитеље природе, пријатеље и поштоваоце насљеђа Сутјеске и све оне који брину и штите јавни интерес да нам се придруже и подрже мирно окупљање.

"Наше потребе су везане за фундаментална права радника која су нарушена и којима је угрожена егзистенција. Због губљења повјерења у садашњи менаџмент, радници сматрају да надлежно Министарство треба да пошаље принудну управу како би се Установа вратила у нормалне  токове рада", стоји у саопшптењу.

"Да ли ће се препознати јавни интерес, схватити важност јавног добра, природног блага и улоге сваког од нас у очувању истог, које смо наслиједили од својих предака и које морамо оставити својим потомцима - сматрамо да није немогуће. Неопходно их је заштити од ситних интереса и профита", додају.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

??

25.05.2023 13:47

Зовите великог стручњака дениса шулића,он ће вам ријешити проблеме.он се куне у додика,и он и она лујка сања вулић,и она што јој бака купује гласове ања љубојевић.све стручњак до стручњака,све ухљеб до ухљеба неспособни.А ви гласали сте за?снсд и сад ми вас нихе жао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

25.05.2023 14:22

Да сте хтјели заштитити Национални парк од пљачке, сигурне не бисте гласали за оне који пљачкају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те

25.05.2023 14:57

СУЛИЦА ДА ТО РИЈЕСИ ОБАВЕЗНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

25.05.2023 15:25

СНСД је пропустио прилику да овај комплекс заштити током рата и након рата, од пљачке и паљевине, јер се зна да је он тада владао.

Name

НЕНОРМАЛНО

25.05.2023 17:02

Незнам ста ови из Владе раде кад они све знају да ово све ради Дејо заједно са Луком П. Цовјек води 90% радника за собом да све сравни само зато сто он није Директор и да би прикрио своје теске марифетлуке. Еј моји јадни радници никад памети нећете доци , умјесто да идете протествовати пред Хидроелектранама БИСТРИЦА зато сто вас је он завио у црно ви слушате њега и да вам казе да поскацете са моста ви би то урадили. Људи тај цовјек је теско психички болестан. Сацувај БОЗЕ и СВЕТИ ОСТРОСКИ ВАСИЛИЈЕ ста је са овим народом, хоце ли икада доци памети. Теско нама са нама какви смо. Све ово је НЕНОРМАЛНО за обичног човјека који гледа са стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А шта је ваш интерес

25.05.2023 18:22

Ако не ситни интерес?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проф. др. ВЕЉКО МАРИЋ

25.05.2023 19:58

Ја признајем свој дио кривице, подржавао сам сва та именовања директора националног парка, а сви они су радницима који су куповали дипломе сумњивих факултета признавали исте и повећавали им плате. Сада има 38 високообразованих, нијх пет су заиста завршили и раде свој посао, сви остали су купили дипломе и ови директори им уважавали и повећавали плате. Најбољи примјер је мала Нада Марић, точила гориво на Нестро пумпи, сада је правник у парку и не крије да је продала неки мали ауто да купи диплому, коју јој је директор признао. Имала је мали ауто опел корсу, а замислите да је имала неки скупљи и већи ауто била би академик као и ја, за то ми је крив начелник општине Милан Вукадиновић кога сам ја инсталирао за начелника@

ОДГОВОРИТЕ
Name

Организација скупа

26.05.2023 01:06

Све це то кики и замјеница нацелника организовати да скуп буде сто бројнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

26.05.2023 09:01

Пред Дејана Павловица стан па протествујте! Све опустошио! Нек врати отето! Клошар!!!

ОДГОВОРИТЕ