Zaštiti "Sutjesku" od sitnih interesa i profita

Sedamdesettrećeg dana generalnog štrajka u JU NP „Sutjeska“, nakon redovnog slanja dopisa nadležnim institucijama, preko 100 radnika i članova njihovih porodica dovedeni su u bezizlaznu situaciju", saopšteno je iz JU Nacionalni park "Sutjeska".

Republika Srpska 25.05.2023 | 13:32
Zaštiti "Sutjesku" od sitnih interesa i profita

Kako je saopšteno, radnici su planirali na dan 26.05. (petak) od 10 časova da se okupe ispred kancelarija NP „Sutjeska“ u Foči kako bi još jednom skrenuli pažnju na tešku situaciju u kojoj se nalazi ustanova.

Pozvali su građane, ljubitelje prirode, prijatelje i poštovaoce nasljeđa Sutjeske i sve one koji brinu i štite javni interes da nam se pridruže i podrže mirno okupljanje.

"Naše potrebe su vezane za fundamentalna prava radnika koja su narušena i kojima je ugrožena egzistencija. Zbog gubljenja povjerenja u sadašnji menadžment, radnici smatraju da nadležno Ministarstvo treba da pošalje prinudnu upravu kako bi se Ustanova vratila u normalne  tokove rada", stoji u saopšptenju.

"Da li će se prepoznati javni interes, shvatiti važnost javnog dobra, prirodnog blaga i uloge svakog od nas u očuvanju istog, koje smo naslijedili od svojih predaka i koje moramo ostaviti svojim potomcima - smatramo da nije nemoguće. Neophodno ih je zaštiti od sitnih interesa i profita", dodaju.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

??

25.05.2023 13:47

Зовите великог стручњака дениса шулића,он ће вам ријешити проблеме.он се куне у додика,и он и она лујка сања вулић,и она што јој бака купује гласове ања љубојевић.све стручњак до стручњака,све ухљеб до ухљеба неспособни.А ви гласали сте за?снсд и сад ми вас нихе жао.

ODGOVORITE
Name

Milko

25.05.2023 14:22

Da ste htjeli zaštititi Nacionalni park od pljačke, sigurne ne biste glasali za one koji pljačkaju.

ODGOVORITE
Name

Te

25.05.2023 14:57

SULICA DA TO RIJESI OBAVEZNO.

ODGOVORITE
Name

Jami

25.05.2023 15:25

SNSD je propustio priliku da ovaj kompleks zaštiti tokom rata i nakon rata, od pljačke i paljevine, jer se zna da je on tada vladao.

Name

NENORMALNO

25.05.2023 17:02

Neznam sta ovi iz Vlade rade kad oni sve znaju da ovo sve radi Dejo zajedno sa Lukom P. Covjek vodi 90% radnika za sobom da sve sravni samo zato sto on nije Direktor i da bi prikrio svoje teske marifetluke. Ej moji jadni radnici nikad pameti nećete doci , umjesto da idete protestvovati pred Hidroelektranama BISTRICA zato sto vas je on zavio u crno vi slušate njega i da vam kaze da poskacete sa mosta vi bi to uradili. Ljudi taj covjek je tesko psihički bolestan. Sacuvaj BOZE i SVETI OSTROSKI VASILIJE sta je sa ovim narodom, hoce li ikada doci pameti. Tesko nama sa nama kakvi smo. Sve ovo je NENORMALNO za običnog čovjeka koji gleda sa strane.

ODGOVORITE
Name

A šta je vaš interes

25.05.2023 18:22

Ako ne sitni interes?!

ODGOVORITE
Name

Prof. dr. VELJKO MARIĆ

25.05.2023 19:58

Ja priznajem svoj dio krivice, podržavao sam sva ta imenovanja direktora nacionalnog parka, a svi oni su radnicima koji su kupovali diplome sumnjivih fakulteta priznavali iste i povećavali im plate. Sada ima 38 visokoobrazovanih, nijh pet su zaista završili i rade svoj posao, svi ostali su kupili diplome i ovi direktori im uvažavali i povećavali plate. Najbolji primjer je mala Nada Marić, točila gorivo na Nestro pumpi, sada je pravnik u parku i ne krije da je prodala neki mali auto da kupi diplomu, koju joj je direktor priznao. Imala je mali auto opel korsu, a zamislite da je imala neki skuplji i veći auto bila bi akademik kao i ja, za to mi je kriv načelnik opštine Milan Vukadinović koga sam ja instalirao za načelnika@

ODGOVORITE
Name

Organizacija skupa

26.05.2023 01:06

Sve ce to kiki i zamjenica nacelnika organizovati da skup bude sto brojniji.

ODGOVORITE
Name

Milan

26.05.2023 09:01

Pred Dejana Pavlovica stan pa protestvujte! Sve opustošio! Nek vrati oteto! Klošar!!!

ODGOVORITE