Невесиње слави Спасовдан: Додијељено признање предсједнику Србије

Савјетник предсједника Србије Адам Шукало данас је у Невесињу рекао да Вучић добро зна шта је Република Српска, шта је Херцеговина и шта је часна историја Невесиња.

Република Српска 25.05.2023 | 13:30
Невесиње слави Спасовдан: Додијељено признање предсједнику Србије

Поводом обиљежавања Спасовдана - крсне славе Невесиња и Саборног храма Вазнесења Господњег, данас је уручено признање предсједнику Србије Александру Вучићу.

То високо признање предсједнику Србије уручено је његовом савјетнику за регионална питања Адаму Шукалу, који је пренио поздраве предсједника Србије Невесињцима.

Преносећи поздраве, Шукало је рекао да предсједник Вучић зна добро шта је Република Српска, шта је Херцеговина и шта је часна историја Невесиња.

"Херцеговина је била стуб опстанка, вјере и историје и бивствовања Срба", казао је он.

Свету литургију у Храму Вазнесења Господњег служио је владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством епархије.

Након богослужења традиционална свечана литија прошла је градским улицама, а ломљење славског колача и славски обред обављени су у порти Саборног храма.

Подсјетимо да је Србија у претходном периоду општини Невесиње помогла са око шест милиона марака, а нова финансијска помоћ најаваљена је и ове године.

(БН)  Фото: Топпортал

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ненад

25.05.2023 15:31

Синоћ министар сигурности Ненад Нешић рече да је ово секуларна држава, одкуда сада да град има крсну славу????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоне

25.05.2023 15:48

Тако је Рамбо, удри га 😀

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.05.2023 16:06

Види дезертера таминдјије.

ОДГОВОРИТЕ