Nevesinje slavi Spasovdan: Dodijeljeno priznanje predsjedniku Srbije

Savjetnik predsjednika Srbije Adam Šukalo danas je u Nevesinju rekao da Vučić dobro zna šta je Republika Srpska, šta je Hercegovina i šta je časna istorija Nevesinja.

Republika Srpska 25.05.2023 | 13:30
Nevesinje slavi Spasovdan: Dodijeljeno priznanje predsjedniku Srbije

Povodom obilježavanja Spasovdana - krsne slave Nevesinja i Sabornog hrama Vaznesenja Gospodnjeg, danas je uručeno priznanje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

To visoko priznanje predsjedniku Srbije uručeno je njegovom savjetniku za regionalna pitanja Adamu Šukalu, koji je prenio pozdrave predsjednika Srbije Nevesinjcima.

Prenoseći pozdrave, Šukalo je rekao da predsjednik Vučić zna dobro šta je Republika Srpska, šta je Hercegovina i šta je časna istorija Nevesinja.

"Hercegovina je bila stub opstanka, vjere i istorije i bivstvovanja Srba", kazao je on.

Svetu liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa sveštenstvom eparhije.

Nakon bogosluženja tradicionalna svečana litija prošla je gradskim ulicama, a lomljenje slavskog kolača i slavski obred obavljeni su u porti Sabornog hrama.

Podsjetimo da je Srbija u prethodnom periodu opštini Nevesinje pomogla sa oko šest miliona maraka, a nova finansijska pomoć najavaljena je i ove godine.

(BN)  Foto: Topportal

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nenad

25.05.2023 15:31

Sinoć ministar sigurnosti Nenad Nešić reče da je ovo sekularna država, odkuda sada da grad ima krsnu slavu????

ODGOVORITE
Name

Cone

25.05.2023 15:48

Tako je Rambo, udri ga 😀

ODGOVORITE
Name

Borac

25.05.2023 16:06

Vidi dezertera tamindjije.

ODGOVORITE