Кивот са моштима Светог Николаја у храму у Београду

- Кивот са моштима Светог Николаја Српског стигао је у Храм Вазнесења Господњег у Београду.

Србија 24.05.2023 | 19:02
Кивот са моштима Светог Николаја у храму у Београду

Старјешина Вазнесењске цркве отац Арсеније рекао је да ће мошти бити изложене у цркви до почетка Спасовданске литије која ће бити одржана сутра у 19.00 часова, а вјерници ће до тада моћи да се помоле пред њима.

"То је велика утеха за све нас, поготово у овим тренуцима када осећамо да смо уздрмани и када смо се суочили са злом које се надвило. Верујемо у благодатну помоћ Светог владике", рекао је отац Арсеније.

Празнично бденије и молебан служе се у присуству Њагове светости патријарха Порфирија, који ће и сутра, на празник Вазнесења Господњег , служити Свету архијерејску литургију.

На почетку Спасовданске литије, која ће кренути у 19.00 часова, носиће се кивот са моштима Светог владике од Вазнесењског до Светосавског храма, пред којим ће српски патријарх служити молебан за дјецу и српски народа да га Господ закрили својом десницом.

Мошти Светог владике Николаја Жичког, Охридског и Лелићког боравиће у Храму Светог Саве на Врачару до недјеље, 27. маја. 

(Срна) Фото: Новости 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ркте

24.05.2023 19:53

Слава Богу што смо имали ову људску величину а сада Свеца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не разумијем

24.05.2023 22:58

То су само посмртни остаци, ваљда је душа на бољем мјесту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни ја

25.05.2023 13:42

За оне који наводно вјерују, његова дуса је сада на бољем мјесту а тијело је само празна љустура. Љубити распадајуци лес је најблазе рецено одвратно и граници с некрофилијом.