Kivot sa moštima Svetog Nikolaja u hramu u Beogradu

- Кivot sa moštima Svetog Nikolaja Srpskog stigao je u Hram Vaznesenja Gospodnjeg u Beogradu.

Srbija 24.05.2023 | 19:02
Kivot sa moštima Svetog Nikolaja u hramu u Beogradu

Starješina Vaznesenjske crkve otac Arsenije rekao je da će mošti biti izložene u crkvi do početka Spasovdanske litije koja će biti održana sutra u 19.00 časova, a vjernici će do tada moći da se pomole pred njima.

"To je velika uteha za sve nas, pogotovo u ovim trenucima kada osećamo da smo uzdrmani i kada smo se suočili sa zlom koje se nadvilo. Verujemo u blagodatnu pomoć Svetog vladike", rekao je otac Arsenije.

Praznično bdenije i moleban služe se u prisustvu Njagove svetosti patrijarha Porfirija, koji će i sutra, na praznik Vaznesenja Gospodnjeg , služiti Svetu arhijerejsku liturgiju.

Na početku Spasovdanske litije, koja će krenuti u 19.00 časova, nosiće se kivot sa moštima Svetog vladike od Vaznesenjskog do Svetosavskog hrama, pred kojim će srpski patrijarh služiti moleban za djecu i srpski naroda da ga Gospod zakrili svojom desnicom.

Mošti Svetog vladike Nikolaja Žičkog, Ohridskog i Lelićkog boraviće u Hramu Svetog Save na Vračaru do nedjelje, 27. maja. 

(Srna) Foto: Novosti 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rkte

24.05.2023 19:53

Slava Bogu što smo imali ovu ljudsku veličinu a sada Sveca!

ODGOVORITE
Name

Ne razumijem

24.05.2023 22:58

To su samo posmrtni ostaci, valjda je duša na boljem mjestu...

ODGOVORITE
Name

Ni ja

25.05.2023 13:42

Za one koji navodno vjeruju, njegova dusa je sada na boljem mjestu a tijelo je samo prazna ljustura. Ljubiti raspadajuci les je najblaze receno odvratno i granici s nekrofilijom.