Трагедија: Погинуло 19 дјеце, ученица подметнула пожар

Пожар у школском интернату у Гвајани, у којем је погинуло 19 дјеце, подметнула је ученица након што јој је домска управа одузела мобилни телефон, саопштила је полиција.

Свијет 24.05.2023 | 08:09
Трагедија: Погинуло 19 дјеце, ученица подметнула пожар

Пожар је захватио дом за ученике у оквиру школе у Махдију, градићу у централном дијелу јужноамеричке државе Гвајане у понедјељак око поноћи, а већина дјеце од којих је најмлађе имало пет година, је преминуло на лицу мјеста.

– Ученица је осумњичена да је подметнула разорни пожар, јер су јој дежурни наставници одузели мобилни телефон – наводи се у јучерашњем саопштењу полиције.

Градоначелник Махдија Дејвид Адамс раније је потврдио наводну умијешаност ученице и саопштио да она није повријеђена у пожару.

Он је додао да не може да потврди да ли је ученица у притвору, а у саопштењу полиције се не помиње хапшење.

 Још скоро 30 друге дјеце је хоспитализовано због повреда задобијених у овом пожару.

 Специјалисти за опекотине, психијатри и друго медицинско особље пружили су помоћ повријеђеној дјеци и њиховим породицама, саопштиле су здравствене власти.

Предсједник Ирфан Али састао се у понедјељак са родитељима погинулих, након посјете болници у Махдију и прогласио тродневну националну жалост.

(Тањуг)  Фото: Гуyана'с Департмент оф Публиц Информатион виа АП Пхото

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

24.05.2023 08:58

Страшно. Не знају дјеца шта раде и шта то значи. Никад нису ни знала. Али у данашње вријеме, за тај прозор у свијет - тај телефон већина њих је спремна учинити ужасне ствари. Нажалост о тежини таквих радњи нико са њима не говори и ријетки чују, слушају када им се говори. Гледамо ратове, свађање, мучење, понижавање цијели свој живот. Некада су жене називане вештицама и паљене на ломачи, људи набијани на колац, разапињани на крст. Ето какво нам је било човјечанство и шта је дјеци остављено у насљеђе. Највише непојмљиви гријех.

ОДГОВОРИТЕ