Моззарт уз бањалучко Сунце

Стигла донација Школи спорта за лица са потешкоћама у развоју.

Република Српска 22.05.2023 | 18:33
Моззарт уз бањалучко Сунце

У Школи спорта за лица са потешкоћама у развоју „Сунце“ у Бањалуци у спортским активностима уживају и дјеца и одрасли. Већ четврту годину окупљају љубитеље спорта и дружења свих генерација, а посебно су посвећени раду са малољетницима. Са око 40 чланова раде професионални тренери и волонтери и то бесплатно јер вјерују да сви имају право да се баве спортом.

Њихову племенитост препознали су у компанији Моззарт, па су им упутили донацију у акцији „Хуманитарни тикет у подне“. За „Сунце“ је типовао фудбалски тренер Милутин Марушић Марец и тиме усрећио ову посебну спортску екипу. 

У име Школе спорта за лица са потешкоћама у развоју "Сунце" захваљујем се компанији Моззарт на подршци нашем раду- каже предсједник Удружења и тренер, Филип Јовановић.

Дјеци и одраслима са тешкоћама у развоју потребне су услуге психолога, дефектолога, логопеда, а ту су и бројни други трошкови. Зато су у овој Школи одлучили да помогну породицама својих чланова тако што им не наплаћују чланарину. Спорт би, поручују, треба да буде доступан свима без обзира на социјално стање, па зато желе да сви могу да долазе на њихове тренинге и радионице.

Иначе, идеја о оснивању ове школе родила се прије четири године након волонтерског рада на заједничком пројекту са Удружењима "Дјеца свјетлости" и "Звјездице". Када је завршен тај пројекат, основали су „Сунце“ како би дјеца са тешкоћама у развоју имала сталне спортске активности.

Од тада у овој школи тренирају особе са поремећајима из аутистичног спектра, са Дауновим синдромом, они који болују од епилепсије и ријетких обољења, а на све њих спорт дјелује терапеутски.

Тренинзи се одржавају три пута седмично на Градском стадиону или у парку Младен Стојановић, те у Центру „Заштити ме“. Поред редовних активности, организују и инклузивни атлетски митинг љети, али и радионице креативног и едукативног карактера у Дому омладине.

Како би наставили са активностима, потребна им је финансијска подршка за изнајмљивање простора за тренинг током јесењег и зимског периода, куповину реквизита, за одласке на такмичења, као и на Специјалну олимпијаду. Тим више, подршка друштвено одговорних компанија, попут Моззарта, посебно им значи.

(ПР) Фото: ПР