Mozzart uz banjalučko Sunce

Stigla donacija Školi sporta za lica sa poteškoćama u razvoju.

Republika Srpska 22.05.2023 | 18:33
Mozzart uz banjalučko Sunce

U Školi sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce“ u Banjaluci u sportskim aktivnostima uživaju i djeca i odrasli. Već četvrtu godinu okupljaju ljubitelje sporta i druženja svih generacija, a posebno su posvećeni radu sa maloljetnicima. Sa oko 40 članova rade profesionalni treneri i volonteri i to besplatno jer vjeruju da svi imaju pravo da se bave sportom.

Njihovu plemenitost prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su im uputili donaciju u akciji „Humanitarni tiket u podne“. Za „Sunce“ je tipovao fudbalski trener Milutin Marušić Marec i time usrećio ovu posebnu sportsku ekipu. 

U ime Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce" zahvaljujem se kompaniji Mozzart na podršci našem radu- kaže predsjednik Udruženja i trener, Filip Jovanović.

Djeci i odraslima sa teškoćama u razvoju potrebne su usluge psihologa, defektologa, logopeda, a tu su i brojni drugi troškovi. Zato su u ovoj Školi odlučili da pomognu porodicama svojih članova tako što im ne naplaćuju članarinu. Sport bi, poručuju, treba da bude dostupan svima bez obzira na socijalno stanje, pa zato žele da svi mogu da dolaze na njihove treninge i radionice.

Inače, ideja o osnivanju ove škole rodila se prije četiri godine nakon volonterskog rada na zajedničkom projektu sa Udruženjima "Djeca svjetlosti" i "Zvjezdice". Kada je završen taj projekat, osnovali su „Sunce“ kako bi djeca sa teškoćama u razvoju imala stalne sportske aktivnosti.

Od tada u ovoj školi treniraju osobe sa poremećajima iz autističnog spektra, sa Daunovim sindromom, oni koji boluju od epilepsije i rijetkih oboljenja, a na sve njih sport djeluje terapeutski.

Treninzi se održavaju tri puta sedmično na Gradskom stadionu ili u parku Mladen Stojanović, te u Centru „Zaštiti me“. Pored redovnih aktivnosti, organizuju i inkluzivni atletski miting ljeti, ali i radionice kreativnog i edukativnog karaktera u Domu omladine.

Kako bi nastavili sa aktivnostima, potrebna im je finansijska podrška za iznajmljivanje prostora za trening tokom jesenjeg i zimskog perioda, kupovinu rekvizita, za odlaske na takmičenja, kao i na Specijalnu olimpijadu. Tim više, podrška društveno odgovornih kompanija, poput Mozzarta, posebno im znači.

(PR) Foto: PR