Осма "Србачка џипијада" у трци за Куп Српске

Осма „Србачка џипијада“, која је одржана протеклог викенда у организацији Оф-роуд клуба „Жабац“, окупила је више од 80 учесника , љубитеља овог екстремног спорта из Теслића, Добоја, Брчког, Козарске Дубице, Шипова, Бања Луке, којима се придружило и неколико посада из Хрватске и Њемачке. 

Република Српска 22.05.2023 | 15:52
Осма "Србачка џипијада" у трци за Куп Српске

Након  импресивног дефилеа улицама Српца и дионице регионалног пута  Србац – Лепеница, главни дио програма ове популарне спортско-реакреативне манифестације  одржан је на  локацији „Стојковића ријека“, на Мотајици, јер је ријека Сава поплавила полигон у Српцу гдје се до сада одвијало такмичење у храбрости и спретности у савладјивању препрека.  

Али, и вожња веома захтјевним брдско-планинским стазама у Стојковића ријеци није умањило узбудјење и демонстрацију спретности и знања у вожњи снажних џипова. 

"Први пут је организована  такмичарска трка у оквиру Купа Републике Српске. Двадесет и два такмичара надметала су се у три категорије – Хард, Салт 1 и Салт 2, док су остали возачи уживали на стазама за рекреативце“,  каже један од главних организатора манифестације Милорад Лепир. 

Предсједник Оф-роад клуба „Жабац“ Србац Дејан Јовић изразио је задовољство, прије свега што  је на полигону било доста блата, а стазе тешке и захтјевне и што је све прошло са само мањијм кваровима. Посебно што су учесници били задовољни организацијом овог дружења.

На србачкој џипијади наступили су и чланови Клуба „Плива 4x4“ Шипово – Мркоњић Град.

„Дошли смо са девет возила. Стаза је по вјери – олична , што нам највише одговара са доста блата. Организација добра, надамо се да ће догодине бити већи број такмичара у трци за Куп Републике Српске“, ријечи су представника Клуба Миће Јовића. 

Најуспјешнијим возачима припале су  медаље и пехари. А дружење овакве врсте није могло проћи без живе музике, хране и пића.

(БН/С.К.) Фото: Уступљене фотографије

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Аа

22.05.2023 17:00

Гдје су сада удружења за заштиту животне средине. Ово строго треба кажњавати због уништавања природних станишта биљних и животињских врста. Ајд у Аустрији или Швицарској организујте овако нешто па оставите из себе што су ови оставили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

22.05.2023 18:02

Друзе опусти сее...

Name

Србин

22.05.2023 18:11

Пуно ми срце када видим да писе Српска па макар то била и дзипијада !

Name

Бб

22.05.2023 19:14

Организатори су вероватно предвидели да по завршетку Куп трке Републике Српске, локација буде уређена и очишћена. Траба имати разумевања да је скоро немогуће одмах уредити простор по завршетку такмичења. Сигурно ће се уредити и санирати локација у року пар дана. Ако се то не деси онда треба реаговати. Није коректно на овај начин коментарисати, а не дати времена да се организација И Купа РС не доведе до завршетка.

Name

Деутсцхланд

22.05.2023 19:23

Ста мозе бити корисно,где ДОДИК,води коло,политичар није,ста је предсједник њемацке,ако је Додик политичар,униставају природу и јос се хвале,Бозе сацувај,то је за затвор

Name

За Бб

22.05.2023 21:34

Организтор јест предвидио да среди кад се заврси такмицење али сви јунаци нестадосе са полигона то сам искусио на својој земљи.

Name

Будала као и ти

22.05.2023 18:07

Како примитиван ,,спорт".Преплаше животиње и униште станишта истих тих јадних животиња.А зашто?То треба питати психологе.Можда они знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гкхг

22.05.2023 20:29

Лијепо је то,а кад је требало изаћи на протест због поскупљења горива нема нигдје никог,подвили репове и кукају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

23.05.2023 14:18

На овакве манифестације јављају се већином исфрустрирани кркани

ОДГОВОРИТЕ