Osma "Srbačka džipijada" u trci za Kup Srpske

Osma „Srbačka džipijada“, koja je održana proteklog vikenda u organizaciji Of-roud kluba „Žabac“, okupila je više od 80 učesnika , ljubitelja ovog ekstremnog sporta iz Teslića, Doboja, Brčkog, Kozarske Dubice, Šipova, Banja Luke, kojima se pridružilo i nekoliko posada iz Hrvatske i Njemačke. 

Republika Srpska 22.05.2023 | 15:52
Osma "Srbačka džipijada" u trci za Kup Srpske

Nakon  impresivnog defilea ulicama Srpca i dionice regionalnog puta  Srbac – Lepenica, glavni dio programa ove popularne sportsko-reakreativne manifestacije  održan je na  lokaciji „Stojkovića rijeka“, na Motajici, jer je rijeka Sava poplavila poligon u Srpcu gdje se do sada odvijalo takmičenje u hrabrosti i spretnosti u savladjivanju prepreka.  

Ali, i vožnja veoma zahtjevnim brdsko-planinskim stazama u Stojkovića rijeci nije umanjilo uzbudjenje i demonstraciju spretnosti i znanja u vožnji snažnih džipova. 

"Prvi put je organizovana  takmičarska trka u okviru Kupa Republike Srpske. Dvadeset i dva takmičara nadmetala su se u tri kategorije – Hard, Salt 1 i Salt 2, dok su ostali vozači uživali na stazama za rekreativce“,  kaže jedan od glavnih organizatora manifestacije Milorad Lepir. 

Predsjednik Of-road kluba „Žabac“ Srbac Dejan Jović izrazio je zadovoljstvo, prije svega što  je na poligonu bilo dosta blata, a staze teške i zahtjevne i što je sve prošlo sa samo manjijm kvarovima. Posebno što su učesnici bili zadovoljni organizacijom ovog druženja.

Na srbačkoj džipijadi nastupili su i članovi Kluba „Pliva 4x4“ Šipovo – Mrkonjić Grad.

„Došli smo sa devet vozila. Staza je po vjeri – olična , što nam najviše odgovara sa dosta blata. Organizacija dobra, nadamo se da će dogodine biti veći broj takmičara u trci za Kup Republike Srpske“, riječi su predstavnika Kluba Miće Jovića. 

Najuspješnijim vozačima pripale su  medalje i pehari. A druženje ovakve vrste nije moglo proći bez žive muzike, hrane i pića.

(BN/S.K.) Foto: Ustupljene fotografije

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Aa

22.05.2023 17:00

Gdje su sada udruženja za zaštitu životne sredine. Ovo strogo treba kažnjavati zbog uništavanja prirodnih staništa biljnih i životinjskih vrsta. Ajd u Austriji ili Švicarskoj organizujte ovako nešto pa ostavite iz sebe što su ovi ostavili.

ODGOVORITE
Name

Vuk

22.05.2023 18:02

Druze opusti see...

Name

Srbin

22.05.2023 18:11

Puno mi srce kada vidim da pise Srpska pa makar to bila i dzipijada !

Name

Bb

22.05.2023 19:14

Organizatori su verovatno predvideli da po završetku Kup trke Republike Srpske, lokacija bude uređena i očišćena. Traba imati razumevanja da je skoro nemoguće odmah urediti prostor po završetku takmičenja. Sigurno će se urediti i sanirati lokacija u roku par dana. Ako se to ne desi onda treba reagovati. Nije korektno na ovaj način komentarisati, a ne dati vremena da se organizacija I Kupa RS ne dovede do završetka.

Name

Deutschland

22.05.2023 19:23

Sta moze biti korisno,gde DODIK,vodi kolo,političar nije,sta je predsjednik njemacke,ako je Dodik političar,unistavaju prirodu i jos se hvale,Boze sacuvaj,to je za zatvor

Name

Za Bb

22.05.2023 21:34

Organiztor jest predvidio da sredi kad se zavrsi takmicenje ali svi junaci nestadose sa poligona to sam iskusio na svojoj zemlji.

Name

Budala kao i ti

22.05.2023 18:07

Kako primitivan ,,sport".Preplaše životinje i unište staništa istih tih jadnih životinja.A zašto?To treba pitati psihologe.Možda oni znaju.

ODGOVORITE
Name

Gkhg

22.05.2023 20:29

Lijepo je to,a kad je trebalo izaći na protest zbog poskupljenja goriva nema nigdje nikog,podvili repove i kukaju

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

23.05.2023 14:18

Na ovakve manifestacije javljaju se većinom isfrustrirani krkani

ODGOVORITE