Пије крокодилску крв 2 пута дневно да би остао у форми

Бизнисмен из јужног Тајланда недавно је постао виралан јер је тврдио да је тајна његовог доброг здравља то што 2 пута дневно пије крокодилску крв помешану са алкохолом.

Занимљивости 22.05.2023 | 15:48
Пије крокодилску крв 2 пута дневно да би остао у форми

Ројакорн Нанон, 52-годишњи мушкарац из тајландске провинције Транг, почиње свој дан чашом крокодила помешаног са тајландским пићем званим лао кхао, и попије још један такав коктел пре спавања. Бизнисмен тврди да је све време био физички слаб и исцрпљен, али од када је почео да пије крокодилску крв ствари су кренуле набоље, и сад не може да живи без тога. Он верује да крв чини чуда за неколико органа, за крв и нервни систем.

ФОТО: КХАОСОД/СКРИНШОТ

Нанон је почео да пије крокодилску крв помешану са лао каом пре 2 месеца, након што је открио да коктел продаје 53-годишњи Ванчаи Чајкерд, власник фарме крокодила у подокругу Бан Пхо. Ванчаи тврди да крокодили имају врло мало крви, једну или 2 чаше, па је меша са лао каом. Он наплац́ује 200-300 бахта (6-9 долара) по чаши. 

ФОТО: КХАОСОД/СКРИНШОТ

Ванчаи, који поседује највец́у фарму крокодила у провинцији Транг, тврди да његова мешавина помаже циркулацију, јача црвена крвна зрнца, повец́ава број тромбоцита и белих крвних зрнаца и храни јајне ц́елије и сперматозоиде. Наводно, крокодилска крв може чак и да излечи неплодност.

Крокодили стари између 3 и 4 године обично се жртвују да би направили контроверзни коктел јер су тада најјачи па њихова крв има најјачи ефекат. Из једне животиње може да извуче само око 100 кубика крви, што је довољно само за 2 чаше. 

ФОТО: КХАОСОД/СКРИНШОТ

(Редпортал.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар