Pije krokodilsku krv 2 puta dnevno da bi ostao u formi

Biznismen iz južnog Tajlanda nedavno je postao viralan jer je tvrdio da je tajna njegovog dobrog zdravlja to što 2 puta dnevno pije krokodilsku krv pomešanu sa alkoholom.

Zanimljivosti 22.05.2023 | 15:48
Pije krokodilsku krv 2 puta dnevno da bi ostao u formi

Rojakorn Nanon, 52-godišnji muškarac iz tajlandske provincije Trang, počinje svoj dan čašom krokodila pomešanog sa tajlandskim pićem zvanim lao khao, i popije još jedan takav koktel pre spavanja. Biznismen tvrdi da je sve vreme bio fizički slab i iscrpljen, ali od kada je počeo da pije krokodilsku krv stvari su krenule nabolje, i sad ne može da živi bez toga. On veruje da krv čini čuda za nekoliko organa, za krv i nervni sistem.

FOTO: KHAOSOD/SKRINŠOT

Nanon je počeo da pije krokodilsku krv pomešanu sa lao kaom pre 2 meseca, nakon što je otkrio da koktel prodaje 53-godišnji Vančai Čajkerd, vlasnik farme krokodila u podokrugu Ban Pho. Vančai tvrdi da krokodili imaju vrlo malo krvi, jednu ili 2 čaše, pa je meša sa lao kaom. On naplaćuje 200-300 bahta (6-9 dolara) po čaši. 

FOTO: KHAOSOD/SKRINŠOT

Vančai, koji poseduje najveću farmu krokodila u provinciji Trang, tvrdi da njegova mešavina pomaže cirkulaciju, jača crvena krvna zrnca, povećava broj trombocita i belih krvnih zrnaca i hrani jajne ćelije i spermatozoide. Navodno, krokodilska krv može čak i da izleči neplodnost.

Krokodili stari između 3 i 4 godine obično se žrtvuju da bi napravili kontroverzni koktel jer su tada najjači pa njihova krv ima najjači efekat. Iz jedne životinje može da izvuče samo oko 100 kubika krvi, što je dovoljno samo za 2 čaše. 

FOTO: KHAOSOD/SKRINŠOT

(Redportal.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar