Родитељи ВИИ 2 са министрима у школи "В. Рибникар"

- У Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару, дан уочи почетка наставе, одржан је састанак групе родитеља ученика одјељења у којем се догодила трагедија 3. маја са неколико министара у Влади Србије и савјетником премијера.

Србија 21.05.2023 | 16:53
Родитељи ВИИ 2 са министрима у школи "В. Рибникар"

Састанку, који је трајао нешто више од два сата, присуствовали су министар правде Маја Поповић, министар за бригу о породици Дарија Кисић, савјетник премијера Младен Башић, те државни секретари МУП-а Жељко Бркић и Министарства здравља Мирсад Ђерлек.

Нико од представника Владе Србије није желио пред медије након састанка, јавио је РТС.

Родитељи ученика из одјељења у ком се догодила трагедија јуче су упутили допис Министарству просвјете Србије у којем захтијевају хитну суспензију директора школе, школског психолога и педагога.

Они су навели да остају при раније изнијетим захтјевима, међу којима и да се у потпуности и до краја изврши реконструкција трагичног догађаја и статус истраге поводом тога и о томе обавијесте заинтересоване стране, траже одговор на питање шта ће бити са убицом и у ком су статусу његови родитељи, као и шта ће се предузети поводом предложеног реновирања просторија школе.

Више од 200 родитеља ученика Основне школе "Владислав Рибникар" данас се придружило иницијативи да одмах буде обустављено извођење наставе у постојећој згради школе и да се радна школска година оконча са 3. мајем, када је ученик седмог разреда убио деветоро ђака и чувара те школе.

"План за наставак школовања који се спроводи од 10. маја штетан је по развој великог броја ученика /ако не и свих/, и једино решење је моменталан прекид наставе и окончање радне школске године", навели су родитељи у иницијативи.

Државни секретар у МУП-у Данило Стевандић изјавио је раније данас да ће од сутра у Основној школи "Владислав Рибникар" бити појачано присуство полицајаца - по шесторо у свакој смјени, а биће ангажоване и старјешине које ће контролисати школу.

(Срна) Фото: АА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Даца

21.05.2023 19:05

У реду је да родитељи брину и имају захтјеве али што не признају да и они имају грешке и како ће их исправити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Даца

21.05.2023 21:13

Родитељи су послали своју дјецу и сколу...као сто сваки дан сви родитељи саљу своју дјецу.Ста су ту родитељи криви? Вјерујте да су Директор сколе и педагогоско психолоска слузба добрано одговорни. Имамо примјера колико хоцете у Бањалуци нпр у ОС Иво Андриц гдје Директорица сколе својим бахатим и неструцним понасањем унистава ђаке.Нема сарадње са родитељима,понаса се када да је скола њена. Напримала је толико неструцних наставника да је то страсно. Требамо о томе писати и тразити ревизију запослених , генерално у сколству!Ко нам ради са дјецом?

Name

...

21.05.2023 22:03

А ко је рекао да не признају своје грешке? Највећа грешка родитеља је када одустане од свог дјетета и допусти да управа школе све гурне под тепих.

Name

Слобода

22.05.2023 05:59

Сколу срусити и на мјесту сколе направити велики споменик сс лилоцима све страдале дјеце.Ако тајкуни и криминалци могу да граде па мозе и дрзава подици споменик на мјесту трагедије за сву нрдузну убијену дјецу.

ОДГОВОРИТЕ