Roditelji VII 2 sa ministrima u školi "V. Ribnikar"

- U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, dan uoči početka nastave, održan je sastanak grupe roditelja učenika odjeljenja u kojem se dogodila tragedija 3. maja sa nekoliko ministara u Vladi Srbije i savjetnikom premijera.

Srbija 21.05.2023 | 16:53
Roditelji VII 2 sa ministrima u školi "V. Ribnikar"

Sastanku, koji je trajao nešto više od dva sata, prisustvovali su ministar pravde Maja Popović, ministar za brigu o porodici Darija Кisić, savjetnik premijera Mladen Bašić, te državni sekretari MUP-a Željko Brkić i Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Niko od predstavnika Vlade Srbije nije želio pred medije nakon sastanka, javio je RTS.

Roditelji učenika iz odjeljenja u kom se dogodila tragedija juče su uputili dopis Ministarstvu prosvjete Srbije u kojem zahtijevaju hitnu suspenziju direktora škole, školskog psihologa i pedagoga.

Oni su naveli da ostaju pri ranije iznijetim zahtjevima, među kojima i da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obavijeste zainteresovane strane, traže odgovor na pitanje šta će biti sa ubicom i u kom su statusu njegovi roditelji, kao i šta će se preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.

Više od 200 roditelja učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" danas se pridružilo inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u postojećoj zgradi škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i čuvara te škole.

"Plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan je po razvoj velikog broja učenika /ako ne i svih/, i jedino rešenje je momentalan prekid nastave i okončanje radne školske godine", naveli su roditelji u inicijativi.

Državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić izjavio je ranije danas da će od sutra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" biti pojačano prisustvo policajaca - po šestoro u svakoj smjeni, a biće angažovane i starješine koje će kontrolisati školu.

(Srna) Foto: AA

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Daca

21.05.2023 19:05

U redu je da roditelji brinu i imaju zahtjeve ali što ne priznaju da i oni imaju greške i kako će ih ispraviti.

ODGOVORITE
Name

re Daca

21.05.2023 21:13

Roditelji su poslali svoju djecu i skolu...kao sto svaki dan svi roditelji salju svoju djecu.Sta su tu roditelji krivi? Vjerujte da su Direktor skole i pedagogosko psiholoska sluzba dobrano odgovorni. Imamo primjera koliko hocete u Banjaluci npr u OS Ivo Andric gdje Direktorica skole svojim bahatim i nestrucnim ponasanjem unistava đake.Nema saradnje sa roditeljima,ponasa se kada da je skola njena. Naprimala je toliko nestrucnih nastavnika da je to strasno. Trebamo o tome pisati i traziti reviziju zaposlenih , generalno u skolstvu!Ko nam radi sa djecom?

Name

...

21.05.2023 22:03

A ko je rekao da ne priznaju svoje greške? Najveća greška roditelja je kada odustane od svog djeteta i dopusti da uprava škole sve gurne pod tepih.

Name

Sloboda

22.05.2023 05:59

Skolu srusiti i na mjestu skole napraviti veliki spomenik ss lilocima sve stradale djece.Ako tajkuni i kriminalci mogu da grade pa moze i drzava podici spomenik na mjestu tragedije za svu nrduznu ubijenu djecu.

ODGOVORITE