Љубав као мотив: Тајланђанка се крстила у Бијељини

Тајланђанку Ај, љубав према супругу Виктору, Бијељинцу, довела је у Семберију. И необјашњиви путеви људских судбина се не завршавају ту – она се данас у цркви у Доњем Бродцу код Бијељине крстила и примила православну вјеру.

Република Српска 21.05.2023 | 13:18
Љубав као мотив: Тајланђанка се крстила у Бијељини

Ај, пуним именом Кулнари, и Виктор су се упознали на Тајланду. Он је програмер, послом је прије неколико мјесеци стигао у далеку земљу, и ту случајно упознао љубав свог живота.

“Био сам тамо три мјесеца. Од тамо сам радио и одмарао. И ту смо се упознали и завољели. Онда се брзо све десило, дошла је она овдје, ту је три мјесеца и вјенчали смо се”, каже 28- годишњи Виктор.

“Наша прича је невјероватна. Ја сам из Бангкока, а упознали смо се у сасвим другом граду гдје сам боравила три дана, и срели смо се последње вечери мог боравка... Причали смо, срели се поново, и након два мјесеца, изненада ме питао - Хоћеш ли да се удаш за мене?”, надовезује се 26-годишња Ај.

Рекла је – Да! Убрзо долази у Бијељину, гдје су се и вјенчали, а онда је Ај отишла и корак даље и изразила жељу да прими вјеру свог мужа и крсти се у православној цркви у Броцу код Бијељине.

“Ја сам била будисткиња, и када сам почела да истражујем више о православљу и Исусу Христу, о чему нисам знала пуно, запањила сам се сазнањем да је преузео све људске гријехе на себе и страдао. Морам Вам рећи, сада док сам се крстила, била сам на ивици да заплачем. Осјетила сам Његово присуство у срцу, и осјетила сам да је прихватио и мене...”, очију пуних суза и пуна утисака прича млада Тајланђанка.

Пошто је добила визу на три мјесеца, ускоро поново накратко путују за Тајланд. Оно што јој се највише свиђа овдје је природа.

“Свиђа ми се природа, људи, саобраћај, такође. У Тајланду је све убрзано, ужурбано, пуно гужве, овдје је много мирније и лаганије. Такође, свиђа ми се како одвајате квалитетно вријеме за храну. То је као ритуал. Тамо, брзу храну у било које доба дана и ноћи можете пронаћи на сваком
кораку. Овдје се више пажње посвећује томе, и то просто није нешто што радите успут. Много је здравије, свиђа ми се...”, каже Ај.

“Нисам знао како ће да буде, ипак је она из Бангкока који је много већи него било шта овдје. Мада је она ионако жељела да се пресели у неку мању средину одатле. Тако да јој је промјена пријала. Једини проблем је била хладноћа, пошто је дошла почетком марта, али навикла се”, додаје
Виктор.

Слаже се и његова супруга:

“Сви су ме сјајно прихватили! Изван очекивања! Сви ми говоре, сада си дио нас. Његова мама ме љуби сваки дан, говори ми да сам јој кћерка, да ме Бог послао овдје... Његов тата не прича добор енглески, али се труди, стално ме пита шта ми треба, његови пријатељи исто тако”.

А ова прича је и још једна потврда ријечи великог Меше, да је “Љубав једина ствар на свијету коју не треба објашњавати, нити јој тражити разлог”...

Ај полако учи српски и за крај, уз широк осмијех нам поручује:

“Добар дан. Ја причам мало српски. Извини. Хвала...”

(БН) Фото: БН

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Коста

21.05.2023 14:39

Супља прица. Досла и под притиском младозење мјења вјеру. То је глупост. Нека свако зиви зивотом који је запоцео Брак треба бити само узајамна љубав и постовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.05.2023 16:32

Нека вам је са срецом!

Name

Хамдо

21.05.2023 17:14

Тајландјанке инаце у свијету познате као вјернице и цестите дјевојке ,сретно младенцима !

Name

ре Коста

22.05.2023 01:50

Уптаво сам кренула несто тако написати па прочитах Ваш коментар. Потпуно се слажем са Вама и додајем само једно питање. Да ли је љубав приморавати, тражити, жаљети, молити неког да због брака узме туђу вјеру ? Ова дјевојка , не вјерујем ,да је тек тако , сама, одлучила прећи на православље. Православка сам, и нема те љубави, те силе, која би ме приморала да се одрекнем своје вјере. Тренутно сам у вези са католиком из Бјеловара који студира у Бања Луци. Сваком своје. Мислим да је благослов бити дјете из мјешовитог барака. Двије културе, два Божића, два Ускрса, или пак рамазам или неки јеврејски празник. Колико су сретна та дјеца!!!

Name

Па

21.05.2023 15:07

...ако је љубав осјећај који не треба објашњавати, зашто је промјенила вјеру? Она је љубав објаснила као да се заљубила у вјеру а не у човјека. По слици зе може видјети да јој муж не познаје ни најосновнија правила властите вјере а то је да се у цркву не улази у малтене минићу али ни без маране на глави... Ништа од ово двоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

23.05.2023 07:50

Ти си вец у кандјама

Name

Бунк

21.05.2023 15:18

А јесте се и усрећила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека је са срецом

21.05.2023 15:25

И Бозијом помоци. Бас је лијепа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

21.05.2023 16:52

Ај злобници увуците језик у д..е,што сте љубоморни.младенцима желим сваку срећу,добро здравље и пуно дјеце.

Name

Тако је

21.05.2023 17:40

Шта им фали? Шта неки овдје траже длаку у јајету и глуме велике вјернике. Па и да остану два дана заједно и то је нешто, умјесто ових наших сто врте Марлборо по кафићима а цуре сједе саме.

Name

Види,види

21.05.2023 15:50

Све вјерници а само да би комшијама и родбини удовољили. Зашто није он прешао у будизам или обије у ислам или католичанство? Не смије он од родбине и комшија, одмах би га одбацили или чак убили! А ова сиротиња са Тајланда нема алтернативу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

21.05.2023 16:17

Овакви коментари приличе болесним људима. Откуд толико пакости у вама? Пуно среће младенцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возац

21.05.2023 16:35

Па баш лијепо,то је љубав сељачине..ЉУБАВ..и зато марво....тишина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

21.05.2023 16:51

СРЕТНО И ДУГОВЈЕЦНО ДА БУДЕ МЛАДЕНЦИМА.А ЗЛОБНИЦИ НЕКА СЕ О СВОМ ЗЛУ ЗАБАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За циницне коментаре

21.05.2023 17:02

Некад је боље паметно шутити. Мени је лично јако драго када странци наду код нас срећу и нешто позитивно. Али, изгледа некима, по коментарима овдје, ни сам Бог не може угодити - штета…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

21.05.2023 19:19

Ако им је то била препрека,то је уцјена а не љубав. Желим јој срећу али да држи до свога достојанства,треба да је прихвате управо такву каква је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехо

22.05.2023 02:25

Проблем је сто је то додикова црква ти попови нису бозји, скренута црква,

ОДГОВОРИТЕ