Аутопут код Арене и даље блокиран

- Део учесника опозиционог протеста у Београду остао је вечерас на аутопуту испред београдске Арене, где је саобраћај и даље у прекиду. 

Србија 20.05.2023 | 00:07
Аутопут код Арене и даље блокиран

Саобраћај је успостављен на Газели и у Улици Кнеза Милоша, као и на Бранковом мосту.

Копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић рекао је вечерас да се људи полако разилазе и да нико није очекивао да сви остану, али да их има довољно да се, како је рекао,  "настави борба до испуњења захтева" и поздравио све који су учествовали.

Организатори су рекли да ће окупљање наставити код пумпе у близини Сава центра.

Протест дела опозиције "Србија против насиља" почео је око 18 часова испред Скупштине Србије, а учесници су прошли Улицом Кнеза Милоша до Новог Београда, а шетали су и "Газелом" и преко Бранковог моста.

На протесту су се догодиле и две туче на Газели. У првој је једна особа повређена и интервенисала Хитна помоћ, а у другој је учествовао председник Покрета "Крени-промени" Саво Манојловић.

Захтеви дела опозиције су, између осталог, смена чланова РЕМ-а, укидање националних фреквенција ТВ Пинк и ТВ Хепи, као и смене министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина.

На вечерашњем протесту могли су се чути и повици којима се тражила оставка председника Србије Александра Вучића.

На протесту су били шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић, одборник у Скупштини града Београда Добрица Веселиновић, председник Покрета слободних грађана Павле Грбовић, као и одборница Странке слободе и правде Мила Поповић, посланик Народне странке Синиша Ковачевић, шеф посланичке групе "Морамо-Заједно" Небојша Зеленовић, Сергеј Трифуновић из ПСГ-а, председник покрета "Срце" Здравко Понош, председник покрета "Крени-Промени" Саво Манојловић, лидер "Еколошког устанка" Александар Јовановић Ћута, председник "Покрета за преокрет" Јанко Веселиновић, председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Демократске странке Зоран Лутовац, посланик ДС Срђан Миливојевић, председник Социјалдемократске странке Борис Тадић, одборница у скупштини града Загреба Николина Рајковић, као и бивши посланик Срђан Ного и некадашњи министар Велимир Илић. 

Међу њима су били и Златко Кокановић, један од вођа протеста пољопривредника, рашчињени монах Антоније, лидер забрањене организације "Образ" Младен Обрадовић, као и Миран Погачар, ултра-левичарски екстремиста из Новог Сада. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Цццц

19.05.2023 23:12

Колико се да ово разумит овде је више странака него ли градјана. Е моји Срби на шта сте све спремни да се доцепа те власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

20.05.2023 06:27

Е моји Срби неписмени или да казем не писмени...

Name

X

20.05.2023 07:20

Нисам знао да у Србији има више од 50.000 странака. Ма, дај...

Name

Мирослав

20.05.2023 08:14

Ту је и "генерал" Понос, побегуља из Крајине. Побегао из РСК, па досао у Србију да је руси, а онда опет побегне негде у свет код спонзора. Бедник.

Name

Богами..

20.05.2023 10:07

И наш баја хоце превозе домацих наиваца на пут у братску србију. Ил да га крунишу ил да га попљују

Name

није него

20.05.2023 06:17

Ма браво Срби,вама не треба непријатељ,ви сте сами себи довољни,само наставите,како сте почели.Неко ће се кајати,а већ сада је касно.Дозовите се памети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.05.2023 06:46

ВУЧИЋУ. ДОЗВОЛИО СИ ДА САМО ОД ТЕБЕ ТРАЖЕ ПАРЕ. СВЕ ОВО РАСЕЛИО ПО СРБИЈИ ДА РАДЕ. МНОГО ЈЕ ЏАБАЛЕБАРОША, БЕСПОСЛАНИХ, ГРАЂАНА БЕОГРАДА. ХОЋЕ САМО ПАРЕ ОД ВЛАДЕ. НЕ ШТАНЦА ПАРЕ ВЛАДА. ТРЕБА РАДИТИ И ЕКОНОМИЈУ ПОПРАВЉАТИ. КОЛИКО ДАНА СТЕ ВИ БАТАЛИ. ТРЕБА ВАС ПО СРБИЈИ НА ЕКОНОМИЈЕ ПОСЛАТИ. Из РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.05.2023 07:37

"Против насиља", парола за којом се скривају они, сто би да у Београду направе Мајдан. Сви ти скупљени политицари, су скупили цланове својих странака, да разваљују Србију, да нам навуку беду и муку на главу. Где су овог пута исли по паре, у коју амбасаду? Макрон би то растерао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

20.05.2023 10:27

Све мој до мојега...чини ми се сви су они били власт...народе у памет се!

ОДГОВОРИТЕ