Autoput kod Arene i dalje blokiran

- Deo učesnika opozicionog protesta u Beogradu ostao je večeras na autoputu ispred beogradske Arene, gde je saobraćaj i dalje u prekidu. 

Srbija 20.05.2023 | 00:07
Autoput kod Arene i dalje blokiran

Saobraćaj je uspostavljen na Gazeli i u Ulici Kneza Miloša, kao i na Brankovom mostu.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je večeras da se ljudi polako razilaze i da niko nije očekivao da svi ostanu, ali da ih ima dovoljno da se, kako je rekao,  "nastavi borba do ispunjenja zahteva" i pozdravio sve koji su učestvovali.

Organizatori su rekli da će okupljanje nastaviti kod pumpe u blizini Sava centra.

Protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja" počeo je oko 18 časova ispred Skupštine Srbije, a učesnici su prošli Ulicom Kneza Miloša do Novog Beograda, a šetali su i "Gazelom" i preko Brankovog mosta.

Na protestu su se dogodile i dve tuče na Gazeli. U prvoj je jedna osoba povređena i intervenisala Hitna pomoć, a u drugoj je učestvovao predsednik Pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović.

Zahtevi dela opozicije su, između ostalog, smena članova REM-a, ukidanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, kao i smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Na večerašnjem protestu mogli su se čuti i povici kojima se tražila ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na protestu su bili šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, odbornik u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, kao i odbornica Stranke slobode i pravde Mila Popović, poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević, šef poslaničke grupe "Moramo-Zajedno" Nebojša Zelenović, Sergej Trifunović iz PSG-a, predsednik pokreta "Srce" Zdravko Ponoš, predsednik pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović, lider "Ekološkog ustanka" Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik "Pokreta za preokret" Janko Veselinović, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, odbornica u skupštini grada Zagreba Nikolina Rajković, kao i bivši poslanik Srđan Nogo i nekadašnji ministar Velimir Ilić. 

Među njima su bili i Zlatko Kokanović, jedan od vođa protesta poljoprivrednika, raščinjeni monah Antonije, lider zabranjene organizacije "Obraz" Mladen Obradović, kao i Miran Pogačar, ultra-levičarski ekstremista iz Novog Sada. 

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Cccc

19.05.2023 23:12

Koliko se da ovo razumit ovde je više stranaka nego li gradjana. E moji Srbi na šta ste sve spremni da se docepa te vlasti.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

20.05.2023 06:27

E moji Srbi nepismeni ili da kazem ne pismeni...

Name

X

20.05.2023 07:20

Nisam znao da u Srbiji ima više od 50.000 stranaka. Ma, daj...

Name

Miroslav

20.05.2023 08:14

Tu je i "general" Ponos, pobegulja iz Krajine. Pobegao iz RSK, pa dosao u Srbiju da je rusi, a onda opet pobegne negde u svet kod sponzora. Bednik.

Name

Bogami..

20.05.2023 10:07

I naš baja hoce prevoze domacih naivaca na put u bratsku srbiju. Il da ga krunišu il da ga popljuju

Name

nije nego

20.05.2023 06:17

Ma bravo Srbi,vama ne treba neprijatelj,vi ste sami sebi dovoljni,samo nastavite,kako ste počeli.Neko će se kajati,a već sada je kasno.Dozovite se pameti...

ODGOVORITE
Name

+

20.05.2023 06:46

VUČIĆU. DOZVOLIO SI DA SAMO OD TEBE TRAŽE PARE. SVE OVO RASELIO PO SRBIJI DA RADE. MNOGO JE DŽABALEBAROŠA, BESPOSLANIH, GRAĐANA BEOGRADA. HOĆE SAMO PARE OD VLADE. NE ŠTANCA PARE VLADA. TREBA RADITI I EKONOMIJU POPRAVLJATI. KOLIKO DANA STE VI BATALI. TREBA VAS PO SRBIJI NA EKONOMIJE POSLATI. Iz RS

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.05.2023 07:37

"Protiv nasilja", parola za kojom se skrivaju oni, sto bi da u Beogradu naprave Majdan. Svi ti skupljeni politicari, su skupili clanove svojih stranaka, da razvaljuju Srbiju, da nam navuku bedu i muku na glavu. Gde su ovog puta isli po pare, u koju ambasadu? Makron bi to rasterao.

ODGOVORITE
Name

Pero

20.05.2023 10:27

Sve moj do mojega...čini mi se svi su oni bili vlast...narode u pamet se!

ODGOVORITE