Власт не жели да води борбу против корупције

- Пренио сам представницима Мисије ММФ-а да постоји дио политичких структура које су дуго на власти и које не желе да се овдје искоријени корупција, што је највећи изазов БиХ, како Републике Српске, тако и ФБиХ, изазов и за Србе и Бошњаке и Хрвате и све остале грађане, поручио Бореновић.

Босна и Херцеговина 19.05.2023 | 15:54
Власт не жели да води борбу против корупције

Предсједник ПДП-а, Бранислав Бореновић, у својству замјеника предсједавајућег Комисије за борбу против корупције и клептократије Парламентарне скупштине БиХ, заједно са члановима комисије Ненадом Грковићем и Ермином Салкичевић-Диздаревић, састао се данас са представницима Мисије Међународног монетарног фонда. 

- Пренио сам представницима Мисије ММФ-а да постоји дио политичких структура које су дуго на власти и које не желе да се овдје искоријени корупција, што је највећи изазов БиХ, како Републике Српске, тако и ФБиХ, изазов и за Србе и Бошњаке и Хрвате и све остале грађане. Од стране представника ММФ-а нам је јасно речено да ће, ако се не усвоји закон о спречавању прања новца, извјештај мониторинга Монеyвал комитета довести до тога да ћемо бити на листи земаља у које није пожељно инвестирати, која има потешкоћа са развојем и у којој не постоји спремност за се сузбија корупција – рекао је Бореновић након састанка. 

Истакао је да, у том случају, можемо очекивати врло конкретне и директне посљедице. 

- У том случају може доћи до пада инвестиција, смањења стопе раста БДП-а, потешкоћа у кориштењу банкарских услуга, смањења развојних потенцијала, што би довело до пада животног стандарда – рекао је Бореновић. 

Навео је да институције не раде свој посао ефикасно, те да нема имплементације међународних стандарда када је у питању борба против корупције, што је предуслов за развој. 

- Поред тога што дио владајућих политичких структура нема никакву жељу, нити вољу да се бори против корупције, додатни проблем је што у највећем броју релевантних институција нема одлучности и храбрости да се бори против ове највеће пошасти у нашем друштву – истакао је Бореновић. 

(БН) Фото: БН 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Златка

19.05.2023 14:43

Све тацно Бореновицу. Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауфер

19.05.2023 16:06

Знају они одлично да је то тако. Њима то одговара јер дио новца опљачканог од народа иде управо у њихове дзепове. Зато и јесте тако и биће све док народ не дође памети.

Name

Дарко Требиње

19.05.2023 14:44

Грковић и Бореновић заједно.То је добра слика, наш Вукан и ПДП до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

19.05.2023 16:11

О чему ти причаш?Пдп је пун кукоља почевши од драшка и млаког Бореновића!Неможеш заједно трпати Вукана цара са њима!

Name

Вељко

19.05.2023 14:46

Корупција чува режим и док правосуђе не почне радити на среће у нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дебелокожац

19.05.2023 15:04

У Босни нит постоји корупција нит опозиција. Да постоји корупција, затвори би били пуни. Такк исто, да постоји опозиција несто би се и промијенилк у дрзави на боље. Зато, сви на мрски запад и сви сретни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

19.05.2023 15:38

Знају они то јако добро. Само ништа не рјешавају. Можда су у колу са домаћим играчима. А не могу ови против себе. Нема ко ни рјешавати кад су сви уплетени. Све структуре власти. Хоботница.

Name

16 крајишка

19.05.2023 15:04

Ето желиш ти и Драшкић убиште се борбом укидате све паркинге у центру да тајкуни праве небодере размишљате ли ви главом има ли шта у њој гдје да се паркирамо центар града више нема паркинга посто је и на старој аутобуској изгубљено идиоти докле висе незнање похлепа умисљеност педер и румени додиков играчи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

19.05.2023 16:37

ПА ВЛАСТ ЈЕ ОСНИВАЧ И ИЗВРШИЛАЦ НАЈВЕЋИ, КОРУПЦИЈЕ. ТУ СЕ КАНДИДУЈЕ СВАКИ ОЛОШ. АЛИ, ТУЖИЛАШТВО И СУДСТВО ЈЕ ПРОДАЛО СВОЈУ ПРОФЕСИЈУ. СВИ ВАРАЈУ НАШ ПОШТЕНИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојобар

19.05.2023 16:48

Нека им је Румени одбрусио, сада се могу само стиедјети..

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

19.05.2023 16:56

Па ко је луд водити борбу против себе

ОДГОВОРИТЕ