Vlast ne želi da vodi borbu protiv korupcije

- Prenio sam predstavnicima Misije MMF-a da postoji dio političkih struktura koje su dugo na vlasti i koje ne žele da se ovdje iskorijeni korupcija, što je najveći izazov BiH, kako Republike Srpske, tako i FBiH, izazov i za Srbe i Bošnjake i Hrvate i sve ostale građane, poručio Borenović.

Bosna i Hercegovina 19.05.2023 | 15:54
Vlast ne želi da vodi borbu protiv korupcije

Predsjednik PDP-a, Branislav Borenović, u svojstvu zamjenika predsjedavajućeg Кomisije za borbu protiv korupcije i kleptokratije Parlamentarne skupštine BiH, zajedno sa članovima komisije Nenadom Grkovićem i Erminom Salkičević-Dizdarević, sastao se danas sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda. 

- Prenio sam predstavnicima Misije MMF-a da postoji dio političkih struktura koje su dugo na vlasti i koje ne žele da se ovdje iskorijeni korupcija, što je najveći izazov BiH, kako Republike Srpske, tako i FBiH, izazov i za Srbe i Bošnjake i Hrvate i sve ostale građane. Od strane predstavnika MMF-a nam je jasno rečeno da će, ako se ne usvoji zakon o sprečavanju pranja novca, izvještaj monitoringa Moneyval komiteta dovesti do toga da ćemo biti na listi zemalja u koje nije poželjno investirati, koja ima poteškoća sa razvojem i u kojoj ne postoji spremnost za se suzbija korupcija – rekao je Borenović nakon sastanka. 

Istakao je da, u tom slučaju, možemo očekivati vrlo konkretne i direktne posljedice. 

- U tom slučaju može doći do pada investicija, smanjenja stope rasta BDP-a, poteškoća u korištenju bankarskih usluga, smanjenja razvojnih potencijala, što bi dovelo do pada životnog standarda – rekao je Borenović. 

Naveo je da institucije ne rade svoj posao efikasno, te da nema implementacije međunarodnih standarda kada je u pitanju borba protiv korupcije, što je preduslov za razvoj. 

- Pored toga što dio vladajućih političkih struktura nema nikakvu želju, niti volju da se bori protiv korupcije, dodatni problem je što u najvećem broju relevantnih institucija nema odlučnosti i hrabrosti da se bori protiv ove najveće pošasti u našem društvu – istakao je Borenović. 

(BN) Foto: BN 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Zlatka

19.05.2023 14:43

Sve tacno Borenovicu. Samo naprijed.

ODGOVORITE
Name

Laufer

19.05.2023 16:06

Znaju oni odlično da je to tako. Njima to odgovara jer dio novca opljačkanog od naroda ide upravo u njihove dzepove. Zato i jeste tako i biće sve dok narod ne dođe pameti.

Name

Дарко Требиње

19.05.2023 14:44

Грковић и Бореновић заједно.То је добра слика, наш Вукан и ПДП до побједе.

ODGOVORITE
Name

Rambo

19.05.2023 16:11

O čemu ti pričaš?Pdp je pun kukolja počevši od draška i mlakog Borenovića!Nemožeš zajedno trpati Vukana cara sa njima!

Name

Veljko

19.05.2023 14:46

Korupcija čuva režim i dok pravosuđe ne počne raditi na sreće u nas.

ODGOVORITE
Name

Debelokožac

19.05.2023 15:04

U Bosni nit postoji korupcija nit opozicija. Da postoji korupcija, zatvori bi bili puni. Takk isto, da postoji opozicija nesto bi se i promijenilk u drzavi na bolje. Zato, svi na mrski zapad i svi sretni

ODGOVORITE
Name

Mile

19.05.2023 15:38

Znaju oni to jako dobro. Samo ništa ne rješavaju. Možda su u kolu sa domaćim igračima. A ne mogu ovi protiv sebe. Nema ko ni rješavati kad su svi upleteni. Sve strukture vlasti. Hobotnica.

Name

16 krajiška

19.05.2023 15:04

Eto želiš ti i Draškić ubište se borbom ukidate sve parkinge u centru da tajkuni prave nebodere razmišljate li vi glavom ima li šta u njoj gdje da se parkiramo centar grada više nema parkinga posto je i na staroj autobuskoj izgubljeno idioti dokle vise neznanje pohlepa umisljenost peder i rumeni dodikov igrači.

ODGOVORITE
Name

//

19.05.2023 16:37

PA VLAST JE OSNIVAČ I IZVRŠILAC NAJVEĆI, KORUPCIJE. TU SE KANDIDUJE SVAKI OLOŠ. ALI, TUŽILAŠTVO I SUDSTVO JE PRODALO SVOJU PROFESIJU. SVI VARAJU NAŠ POŠTENI NAROD.

ODGOVORITE
Name

Jojobar

19.05.2023 16:48

Neka im je Rumeni odbrusio, sada se mogu samo stiedjeti..

ODGOVORITE
Name

XOXO

19.05.2023 16:56

Pa ko je lud voditi borbu protiv sebe

ODGOVORITE