Тегелтија открио детаље договора: Конаковић пристао

Министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија рекао је да је закон о спољним пословима дуго у процедури и да се нада да ће све дилеме о овом закону бити ријешене у амандманској фази у парламенту.

Република Српска 18.05.2023 | 20:18
Тегелтија открио детаље договора: Конаковић пристао

Још 2018. године претходни сазив Савјета министара је утврдио приједлог Закона о спољним пословима и упутио га Предсједништву БиХ и тадашњи састав Предсједништва дао је начелну сагласност на тај закон да се упути у процедуру – рекао је Тегелтија.

Он је истакао да то није завршио тадашњи сазив Савјета министара који је радио до 2019. године, а да је након тога бивши министар иностраних послова Бисера Турковић утврдила један приједлог закона на који су постојале озбиљне примједбе.

– Неке ствари се суштински мијењају јер су неприхватљиве, јер се одузимају одређене надлежности Предсједништву БиХ и дају министру иностраних послова без обзира ко је он и из ког народа долази, а кад је дошао нови министар Елмедин Конаковић разговарали смо с њим и утврдили смо пет-шест амандмана у Закону о спољним послова, које је Конаковић прихватио – напоменуо је Тегелтија.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ескобар

18.05.2023 19:14

Узимајте га Конаковиц би за власт и матер продо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блокаде блокаде!

18.05.2023 19:26

Е па ниста од тога кад ће пресједниство које се слаже ко рогови у врећи одређивати о том закону. Још једна збрка у дрзави.

ОДГОВОРИТЕ