Tegeltija otkrio detalje dogovora: Konaković pristao

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija rekao je da je zakon o spoljnim poslovima dugo u proceduri i da se nada da će sve dileme o ovom zakonu biti riješene u amandmanskoj fazi u parlamentu.

Republika Srpska 18.05.2023 | 20:18
Tegeltija otkrio detalje dogovora: Konaković pristao

Јoš 2018. godine prethodni saziv Savjeta ministara je utvrdio prijedlog Zakona o spoljnim poslovima i uputio ga Predsjedništvu BiH i tadašnji sastav Predsjedništva dao je načelnu saglasnost na taj zakon da se uputi u proceduru – rekao je Tegeltija.

On je istakao da to nije završio tadašnji saziv Savjeta ministara koji je radio do 2019. godine, a da je nakon toga bivši ministar inostranih poslova Bisera Turković utvrdila jedan prijedlog zakona na koji su postojale ozbiljne primjedbe.

– Neke stvari se suštinski mijenjaju jer su neprihvatljive, jer se oduzimaju određene nadležnosti Predsjedništvu BiH i daju ministru inostranih poslova bez obzira ko je on i iz kog naroda dolazi, a kad je došao novi ministar Elmedin Konaković razgovarali smo s njim i utvrdili smo pet-šest amandmana u Zakonu o spoljnim poslova, koje je Konaković prihvatio – napomenuo je Tegeltija.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

eskobar

18.05.2023 19:14

Uzimajte ga Konakovic bi za vlast i mater prodo.

ODGOVORITE
Name

Blokade blokade!

18.05.2023 19:26

E pa nista od toga kad će presjednistvo koje se slaže ko rogovi u vreći određivati o tom zakonu. Još jedna zbrka u drzavi.

ODGOVORITE