Због дроге, у БиХ ухапшен познати криминалац из ЦГ

Драган Гајић (36), познати криминалац из Црне Горе, поново је ухапшен у Источној Илиџи због сумње да је умијешан у кријумчарење већих количина наркотика из Црне Горе у БиХ, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 17.05.2023 | 20:34
Због дроге, у БиХ ухапшен познати криминалац из ЦГ

Гајићу су лисице на руке ставили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске у наставку акције „Голуб“.

Ради се о веома озбиљном играчу у криминалним круговима, а који је годинама познат свим полицијама у региону и који је хапшен и осуђиван због тешких кривичних дјела. Његово име се више пута нашло и на Интерполовој црвеној потјерници, међутим и поред тога настављао се бавити тешким кривичним дјелима.

Извор Српскаинфо открива да се ради особи са веома добрим криминалним везама на подручју БиХ и Црне Горе.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске рекли су да су у наставку акције „Голуб“ Гајића ухапсили службеници Управе за организовани и тешки криминалитет  и Полицијске управе Источно Сарајево.

– Ухапшени се сумњичи да је починио кривично дјело „Организовани криминал“, а у вези са кривичним дјелом „Неовлаштени промет опојним дрогама“  – појаснили су у МУП Српске.

Прва акција „Голуб“ покренута је средином марта прошле године и тада је ухапшено осам особа, а међу којима је био и Гајић.

Тада је у претресима полиција пронашла и одузела оружје, муницију, панцирни прслук, а у склопу акције, пар мјесеци раније и неколико килограма марихуане.

Тада су осим Гајића, ухапшени и Блаженко Рашевић, Данило Ђуровић, Жарко Јокнић, Влатко Блажевић, Срећко Мандић, Аднан Пирић и Марија Гајић.  Акција се проводила на територији Пала, Фоче и Травника.

Као што смо навели, Гајић је имао веома јака и озбиљне везе са другим криминалицма у БиХ.

Па тако, Гајић је кум и са Дејаном Ровчановином из Црне Горе, а који је у августу прошле године ухапшен у Бањалуци, такође због повезаности са наркотицима.

Гајић је једно вријеме користио и идентитет Милан Бодловић, док се крио на подручју БиХ.

– Гајић је годинама познат полицији као веома озбиљан криминалац. Сумња се да је он био главни оперативац за организовања транспорта наркотика, првенствено марихуане, из Црне Горе преко БиХ. Он је био ухапшен и 15. децембра 2020. године у Сарајеву када се са још једном особом лажно представљао као полицајац и покушао изрекетирати власника једне фирме – појаснио је наш саговорник.

Управо хапшења Гајића довело је и до за заплијене једне од највећих количина наркотика у Републици Српској.

– Његово привођење било је повод за проналазак 460 килограма сканка у Градишки. Ова заплена је била склопу акције „Сториџ“. Дрога је пронађена зато што је Гајић непосредно прије хапшења у Сарајеву испоручио поменуту количину наркотика Душану Ловреновићу – истиче поменути извор.

У акцији „Голуб“ тада је ухапшен и Влатко Блажевић, који је 460 килограма сканка превезао у Градишку.

Извор Српскаинфо појашњава да је акција „Голуб“ добила име по кафићу који је држао Блаженко Рашевић, а који је тада исто приведен.

Рашевић је такође Гајићев кум и био је укључен у његове послове. Сумња се да су дрогу, након што из Црне Горе пребаце у БиХ, крили управо код њега, а затим када организују даљи превоз пребацивали би је у Градишку или на друге локације.

Посао Ловреновића је био да дрогу даље из Градишке превозе за земље Европске Уније.

Гајић је био оптужен и да је прије више од десет година био један од организатора криминалне групе која се бавила кријумчарењем већих количина наркотика из Црне Горе у БиХ.

Он је због тога био и ухапшен и оптужен. Затим је склопио споразум са Тужилаштвом БиХ и признао кривицу за међународно кријумчарење наркотика. Том приликом му је изречена казна од три године затвора. Након што је признао кривицу он је пуштен на слободу до почетка издржавања казне, међутим тада је побјегао и правосуђе БиХ је годинама трагало за њим.

Након три године он је ухапшен у Никшићу, након што је са још једном особом украо казан за ракију из једне куће.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Панда

17.05.2023 18:41

Да није родјак од овог насег одборника и директора затвора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европски Пут

17.05.2023 20:36

Момак је показао квалификације - треба га стваити у власт!

Name

Аа

18.05.2023 04:49

Интересантан текст, ко разумије чо позадину. Иначе се у И Сарајеву перу десетине милиона еура од дроге

Name

ре

18.05.2023 05:21

Јел ту у игри и Рудоњин хеликоптер....или је то друга ,,стаза ,

Name

Пале

17.05.2023 18:42

Цували га инспектори мупа то знају сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИМАЛ ИКО

17.05.2023 19:32

ИМАЛ ИКО У ТОЈ ЦРНОЈ ЈУНАЦКОЈ ГОРИ ДА НИЈЕ НАРКО ДИЛЕР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граха дилер са знацком

17.05.2023 19:43

Кад пада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лула

17.05.2023 19:50

Онај што украде казан за ракију се зове кокошар а не озбиљан кримос. Дајте уозбиљите се мало ако желите да вас читаоци схвате озбиљно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре лула

17.05.2023 21:31

?????? казан казес ццццц

Name

Чедо Вржина

17.05.2023 19:51

Додиков пулен и Лукачов,Нешићу конце мрси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опс

17.05.2023 19:58

На крају свега украо казан за ракију ххххххааqwww

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

17.05.2023 21:08

Инсталирани нарко бос Дарко Сариц је хапсен јер је крао кобасице

Name

051

17.05.2023 20:04

Откуд тај криминалац на слободи, ако је хапсен у марту просле године због трговине дрогом и недозвољеног посједовања орузја и свега сто је код истог пронадјено? Хапсења прије тог да и не спомињем. Засто не хапсите и оне који су заслузни да овај криминалац поред свега наведеног и даље буде на слободи и понавља иста кривицна дјела? Највеци проблем и јесу ти који их након хапсења пустају на слободу, а то су тузиоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

18.05.2023 06:48

Одмах га поставити за Министра безбједности у Савјету министара БиХ. Има јаче препоруке од Нешића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лу23

18.05.2023 16:23

Ставите Костресевица за мини- безбједности, има висе нарко-стаза..