Ухапшене четири особе, пронађена дрога и оружје

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Зеничко - добојског кантона, Средњобосанског кантона, Унско - санског кантона и Бањалуке реализовали оперативну акцију кодног назива „Камен“.

Босна и Херцеговина 17.05.2023 | 17:39
Ухапшене четири особе, пронађена дрога и оружје

Претреси стамбених и пословних просторија као и покретних ствари, су обављени на једанаест локација које су у власништву осумњичених, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелима неовлаштен промет опојним дрогама из члана 195, неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене из члана 193. и прање новца из члана 209. Кривичног закона Босне и Херцеговине – наводе из СИПА.

Ухапшени су спроведени у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

– Приликом претреса откривена је и привремено одузета два килограма опојне дроге сканк, једно путничко моторно возило, пиштољ са припадајућом муницијом, мобилни телефони као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена напријед наведена кривична дјела – наводе из СИПА.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Прњавор

17.05.2023 18:36

СИПА и федерални МУП једини и раде..док муп шумске асистира само..љети доноси ладну воду,и иду по чевапе и доручак правој полицији..док они са мало вечим чином дилају и рекетирају

ОДГОВОРИТЕ