Uhapšene četiri osobe, pronađena droga i oružje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Zeničko - dobojskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Unsko - sanskog kantona i Banjaluke realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Kamen“.

Bosna i Hercegovina 17.05.2023 | 17:39
Uhapšene četiri osobe, pronađena droga i oružje

Pretresi stambenih i poslovnih prostorija kao i pokretnih stvari, su obavljeni na jedanaest lokacija koje su u vlasništvu osumnjičenih, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal iz člana 250. u vezi sa krivičnim djelima neovlašten promet opojnim drogama iz člana 195, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz člana 193. i pranje novca iz člana 209. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine – navode iz SIPA.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

– Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta dva kilograma opojne droge skank, jedno putničko motorno vozilo, pištolj sa pripadajućom municijom, mobilni telefoni kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena naprijed navedena krivična djela – navode iz SIPA.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

17.05.2023 18:36

SIPA i federalni MUP jedini i rade..dok mup šumske asistira samo..ljeti donosi ladnu vodu,i idu po čevape i doručak pravoj policiji..dok oni sa malo večim činom dilaju i reketiraju

ODGOVORITE