Пензионер кажњен са 900 евра јер је поправио рупу на путу!

Италијански пензионер Клаудио Трента обец́ао је да ц́е се борити против “неправде” која му је учињена након кажњавања од 900 евра због поправљања ударне рупе на путу!

Занимљивости 16.05.2023 | 15:26
Пензионер кажњен са 900 евра јер је поправио рупу на путу!

Клаудио Трента је био толико фрустриран неуспехом локалног вец́а да поправи рупу од 30 цм на пешачком прелазу у Барласини, малом граду у Ломбардији, да је 72-годишњак одлучио да сам предузме акцију тако што је напунио хладним битуменом.

То га је довело до казне од 882 евра али је такође покренуло дебату о рупама на путевима у Италији.

У објави на Фејсбуку, Трента је поделио фотографију писма које је добио од полиције у којем га оптужује за кршење прописа о аутопуту. Он је кажњен због обављања потенцијално опасног посла у јавном простору без дозволе или надлежности за тако нешто.

Тренти је наређено да врати рупу у првобитно стање. “Ако мисле да сам идиот, греше!Провоцирали су ме, па сада подносим контратужбу против савета због немара.”, рекао је он преноси гардијан.

Трента, који каже да је ту рупу пријавио локалним властима неколико пута током три месеца, добио је талас солидарности из целе Италије. Један коментатор на Фејсбуку је написао: “Данас сам послао протестну е-пошту градској вец́ници Барласине. Свестан сам реалности у Калабрији и Сицилији, где су улице сведене на сита и ако људи сами не предузму акцију, све се урушава.

Други је написао: “Вец́е би требало да вам надокнади новац потрошен на врец́у битумена.!”

Витторио Сгарби, подсекретар у министарству културе, укључио се у дебату.
“Поред закона о аутопуту, постоји и здрав разум! Здрав разум је требало да наведе локалну полицију да захвали овом господину.” рекао је он.

Дебакл на ударној рупи изазвао је значајно интересовање медија, а Трента је позвана да се појави у програму Медиасет Ле Иене у уторак увече како би бацила више светла на случај.

“Нисам навикао на сав овај публицитет. Бориц́у се до краја да се ова казна укине јер је, по мом мишљењу, неправда. Зашто кажњавати мене уместо оних који су знали за проблем и нису интервенисали?” рекао је он за Монза Тодаy.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар