Penzioner kažnjen sa 900 evra jer je popravio rupu na putu!

Italijanski penzioner Klaudio Trenta obećao je da će se boriti protiv “nepravde” koja mu je učinjena nakon kažnjavanja od 900 evra zbog popravljanja udarne rupe na putu!

Zanimljivosti 16.05.2023 | 15:26
Penzioner kažnjen sa 900 evra jer je popravio rupu na putu!

Klaudio Trenta je bio toliko frustriran neuspehom lokalnog veća da popravi rupu od 30 cm na pešačkom prelazu u Barlasini, malom gradu u Lombardiji, da je 72-godišnjak odlučio da sam preduzme akciju tako što je napunio hladnim bitumenom.

To ga je dovelo do kazne od 882 evra ali je takođe pokrenulo debatu o rupama na putevima u Italiji.

U objavi na Fejsbuku, Trenta je podelio fotografiju pisma koje je dobio od policije u kojem ga optužuje za kršenje propisa o autoputu. On je kažnjen zbog obavljanja potencijalno opasnog posla u javnom prostoru bez dozvole ili nadležnosti za tako nešto.

Trenti je naređeno da vrati rupu u prvobitno stanje. “Ako misle da sam idiot, greše!Provocirali su me, pa sada podnosim kontratužbu protiv saveta zbog nemara.”, rekao je on prenosi gardijan.

Trenta, koji kaže da je tu rupu prijavio lokalnim vlastima nekoliko puta tokom tri meseca, dobio je talas solidarnosti iz cele Italije. Jedan komentator na Fejsbuku je napisao: “Danas sam poslao protestnu e-poštu gradskoj većnici Barlasine. Svestan sam realnosti u Kalabriji i Siciliji, gde su ulice svedene na sita i ako ljudi sami ne preduzmu akciju, sve se urušava.

Drugi je napisao: “Veće bi trebalo da vam nadoknadi novac potrošen na vreću bitumena.!”

Vittorio Sgarbi, podsekretar u ministarstvu kulture, uključio se u debatu.
“Pored zakona o autoputu, postoji i zdrav razum! Zdrav razum je trebalo da navede lokalnu policiju da zahvali ovom gospodinu.” rekao je on.

Debakl na udarnoj rupi izazvao je značajno interesovanje medija, a Trenta je pozvana da se pojavi u programu Mediaset Le Iene u utorak uveče kako bi bacila više svetla na slučaj.

“Nisam navikao na sav ovaj publicitet. Boriću se do kraja da se ova kazna ukine jer je, po mom mišljenju, nepravda. Zašto kažnjavati mene umesto onih koji su znali za problem i nisu intervenisali?” rekao je on za Monza Today.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar