Злоупотребљавају трагедије које су нам се догодиле

- Министар иностраних послова и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да део опозиције покушава да дође до политичких поена тако што злоупотребљава трагедије које су се догодиле прошле недеље у ОШ "Владислав Рибникар" и у околини Младоневца.

Србија 15.05.2023 | 07:30
Злоупотребљавају трагедије које су нам се догодиле

Гостујући на јуче ТВ Пинк, Дачић је оценио да се су на једној страни обични људи који желе да им деца буду безбедна у школама, а на другој опозиционе политичке партије које, како је рекао, злоупотребљавају те две трагедије.

"У целој овој трауми, све се одвија на два колосека. Један су обични људи, који нису заинтересовани за политичку манипулацију, али који хоће да им деца буду безбедни у школама. Ми већ деценијама имамо обрнути систем вредности, где девијантна понашања постају синоним за успех. То је вапај да друштво нешто предузме у борби против насиља", рекао је Дачић. 

Додао је да жели да чује од стручњака шта треба радити у таквим ситуацијама.

Нагласио је да је влада већ предузела неке мере, попут добровољне предаје оружја, а да стручњаци треба да дају одговоре на питања рада са децом, школским програмима, рада са психолозима, рада са родитељима који имају улогу у образовном систему.

Друга ствар је, како је истакао, злоупотреба у политичке сврхе, која, како сматра, није морална.

"Ништа од овога о чему смо причали не видите у захтевима опозиције, сем политичких ствари. То видите према њиховим захтевима, који су политички. Ви видите да се ту ради о сменама, јер то је оно што они траже. Како да се то искористи да се напуне празни политички резервоари", сматра Дачић.

Додао је да мисли да је то погрешан моменат, јер није прошло ни две недеље и упозорио на то како се осећају родитељи настрадале деце.

"Треба одвојити људски фактор који се своди на злоупотребу. Да неко реализује марш против насиља а да није страначки, ја мислим да би на стотине хиљада људи учествовало, јер свима је то у интересу, али мислим да овде људи виде да је то страначка ствар. Опозиција је најавила да ће се у петак окупити пред Скупштином и бити тамо до испуњења захтева. Чиме то доприноси борби против насиља?", запитао је Дачић

Констатовао је да је у овом случају приметна злоупотреба трагедије. 

"То је трагедија коју живот доноси, посебна је јер је трагедија са децом и она може да буде иницијална каписла да се сви ујединимо да нам се то више никада не деси и око тога постоји политички концензус", поручио је Дачић. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

МД

15.05.2023 05:49

И ти злоупотребљаваш своју насушну потребу да будеш на власти преко 30 година, и ако годинама добијаш 10 % гласова на изборима. Живот је исувише кратак да би ти био у опозицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за мд

15.05.2023 06:53

па зар то није легално,ста је он урадио против закона.ЈБГ ако гамрзис реци то а немој лупати.

Name

бенито

15.05.2023 12:51

Па социјално девијантна лицност која не осјеца никакву одговорност за све сто се десава! Увјек је неко други крив, а за поцетск као “одговоран” политицар могао је поднијеги оставку

Name

Бок

15.05.2023 05:51

Увијек се упитам шта је главама људи који гласају за његову странку. Они ће бити са ђаволом у коалицији само да буду у власти, а њихов учинака, нарочито крајем прошлог вијека је катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

15.05.2023 05:53

Мали Слоба прича о злоупотреби у политичке сврхе... Има огромно искуство у томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

15.05.2023 06:16

Казе "Ми већ деценијама имамо обрнути систем вредности, где девијантна понашања постају синоним за успех" Па за ције владавине смо добили тај девиајнтни систем?? Они који су нас довели ту, сигурно не могу бити ријесење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мачак Момчило

15.05.2023 06:21

Сви смо одрастали уз враголије патка Даче и сад вам не ваља. Мућните мало ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

15.05.2023 06:44

овај хоце јос 30 година да влада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоx

15.05.2023 06:47

Будалетине би да владају 100 година .Добили смо резултат ваше владавине -побијена наша дјеца ,убице слободно шетају ,а позиција штити своје ,а живот и карма не мисле тако ,додје све и код недодирљивих .Примитивци и обожаваоци парова и задруге ,мичите се из људских живота !

ОДГОВОРИТЕ
Name

маки

15.05.2023 07:04

коферце..тај нам је и инсталирао дјокица , па сад сатиру енергетски сектор у Рс .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

15.05.2023 07:21

Ви сте разбили и народ и опозицију за своје потребе а вас рад це остати у историјиииии за наук будуцим генерацијамаа!! Како се опљацкала дрзава и народ у 20 и 21 вијеку!! И гори од комунизма лазни националисти корумпирании! Паразити без знања и морала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гамбит

15.05.2023 08:44

И најгора опозиција је боља од партије која постоји само због себе, и са којом смо се провели као боси по трњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

15.05.2023 08:59

Да Србију опет воде они исти од прије 30 година, то говори да са нама нешто озбиљно није у реду. Сада се као чудимо шта нас је снашло. Па ми смо још у деведесетим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

15.05.2023 09:37

Кад би нам знао реци!? Ко је урусио систем??? Ко растјера и опљацка народ!! 30 годинааа мслоооо ли је! Хоце партијас дозивотну владавинууу!! Власт сласт отудјенааа од народа хараа брдовитим са попцима до Русоје Мадјарскее Турске Албаније итд итд! Умрезена хоботница! Зло 20 и 21 вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.05.2023 11:16

Легитимно је да се боре за власт, али је гадљиво на какав нацин. Трагедију свих нас, би да искористе за политицки циљ. Кад би сутра били избори, због оваквих гадости, теско би навукли 3% гласова. Па ста они мисли да се народ пали на гурање? Срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

15.05.2023 12:17

Који су то подлаци..они су то оружије и дали сваком олошу..они су омогућили да им војна лица раде шта хоће по србији..пресуђене ратне злочинце величају и они су им узор..а сад жању што су посијали

ОДГОВОРИТЕ