БГ: Други протест дијела опозиције, блокирана Газела

- Испред Скупштине Србије око 18 часова почео је други политички протест "Србија против насиља" који организује део опозиције.

Србија 12.05.2023 | 18:49
БГ: Други протест дијела опозиције, блокирана Газела

На протест су дошли Срђан Миливојевић из Демократске странке, председник Народне странке Вук Јеремић, шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић, посланик "Морамо- Заједно" Александар Јовановић Ћута и други.

Планирано је да на почетку буду прво прочитани захтеви протеста, а након тога ће се учесници упутити ка мосту Газела.

Мост Газела и део међународног ауто-пута у Београду требало би да буду блокирани два сата.

Саобраћај испред парламента је обустављен, а репортери јављају да се затвара и Улица кнеза Милоша којом ће колона са протеста кренути ка Газели. 

Протест организују Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана.

Опозиција између осталог захтева да се смени Савет РЕМ-а, као и да се одузму националне фреквенције ТВ Пинк и ТВ Хепи, а на прошлом протесту као рок за испуњење захтева навели 12. мај.

Траже и смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбедносно информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке
министра просвете Бранка Ружића и одржавање седнице Скупштине Србије на којој ће се размотрити одговорност Владе Србије као и безбедносна
ситуација у земљи у најкраћем могућем року.

После прочитаних захтева, демонстранти су се упутили су се ка мосту Газела и делу међународног ауто-пута који би требало да буду блокирани два сата.

 Протест организују Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана.

Протест уживо најавиле су УНА ТВ и Н1.

- Саобраћај код моста Газела и даље је блокиран у оба смера, а присуство полиције није видљиво, јавља извештач Тањуга.

Возачи су се са прилазних путева ка Газели враћали у рикверц, назад у град.

Код Сава центра се окупљају грађани где се очекује да ће још једном бити прочитани захтеви опозиције, међу којима су смена свих чланова РЕМ-а, одузимање националних фреквенција ТВ Пинк и ТВ Хепи, забрана штампаних медија у којима се промовише насиље и друго.

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић је рекао да, иако је планирано да мост Газела буде блокиран два сата, да ће се о томе одлучивати у наставку протеста.

Поред Миливојевића, на протесту су и шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић, али и некадашњи саветник Бориса Тадића, Млађан Ђорђевић...

(Тањуг/ БН) Фото: Тањуг 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србија

12.05.2023 17:16

Крај дитактури..

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је

12.05.2023 18:12

"Зута опозиција" а не патриотска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

12.05.2023 18:12

Не волим ни пинк ни хепи али уна и н1 су тотално бззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битно је да миле

12.05.2023 18:25

жури да нас припоји тој идили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сл

12.05.2023 23:01

Опозиција 0 бодова .Напред Вуциц назад опозиција.

ОДГОВОРИТЕ