BG: Drugi protest dijela opozicije, blokirana Gazela

- Ispred Skupštine Srbije oko 18 časova počeo je drugi politički protest "Srbija protiv nasilja" koji organizuje deo opozicije.

Srbija 12.05.2023 | 18:49
BG: Drugi protest dijela opozicije, blokirana Gazela

Na protest su došli Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, poslanik "Moramo- Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta i drugi.

Planirano je da na početku budu prvo pročitani zahtevi protesta, a nakon toga će se učesnici uputiti ka mostu Gazela.

Most Gazela i deo međunarodnog auto-puta u Beogradu trebalo bi da budu blokirani dva sata.

Saobraćaj ispred parlamenta je obustavljen, a reporteri javljaju da se zatvara i Ulica kneza Miloša kojom će kolona sa protesta krenuti ka Gazeli. 

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana.

Opozicija između ostalog zahteva da se smeni Savet REM-a, kao i da se oduzmu nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi, a na prošlom protestu kao rok za ispunjenje zahteva naveli 12. maj.

Traže i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke
ministra prosvete Branka Ružića i održavanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije kao i bezbednosna
situacija u zemlji u najkraćem mogućem roku.

Posle pročitanih zahteva, demonstranti su se uputili su se ka mostu Gazela i delu međunarodnog auto-puta koji bi trebalo da budu blokirani dva sata.

 Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana.

Protest uživo najavile su UNA TV i N1.

- Saobraćaj kod mosta Gazela i dalje je blokiran u oba smera, a prisustvo policije nije vidljivo, javlja izveštač Tanjuga.

Vozači su se sa prilaznih puteva ka Gazeli vraćali u rikverc, nazad u grad.

Kod Sava centra se okupljaju građani gde se očekuje da će još jednom biti pročitani zahtevi opozicije, među kojima su smena svih članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, zabrana štampanih medija u kojima se promoviše nasilje i drugo.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je rekao da, iako je planirano da most Gazela bude blokiran dva sata, da će se o tome odlučivati u nastavku protesta.

Pored Milivojevića, na protestu su i šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, ali i nekadašnji savetnik Borisa Tadića, Mlađan Đorđević...

(Tanjug/ BN) Foto: Tanjug 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Srbija

12.05.2023 17:16

Kraj ditakturi..

ODGOVORITE
Name

To je

12.05.2023 18:12

"Zuta opozicija" a ne patriotska.

ODGOVORITE
Name

Предатор

12.05.2023 18:12

Не волим ни пинк ни хепи али уна и н1 су тотално бззз

ODGOVORITE
Name

Bitno je da mile

12.05.2023 18:25

žuri da nas pripoji toj idili

ODGOVORITE
Name

Sl

12.05.2023 23:01

Opozicija 0 bodova .Napred Vucic nazad opozicija.

ODGOVORITE