Бесплатни превентивни прегледи за грађане Бијељине

У оквиру обиљежавања Међународног дана медицинских сестара/техничара Болница “Свети врачеви” организовала је бесплатне превентивне прегледе за грађане Бијељине. 

Република Српска 12.05.2023 | 12:47
Бесплатни превентивни прегледи за грађане Бијељине

Грађане које смо затекли на преветнивним прегледима, похвалили су акцију бијељинске Болнице Свети врачеви, која је организовала мјерење крвног притиска, глукозе у крви, пулсне оскиметрије и разговор са пацијентима.

“Ово је супер”, каже Радојка Јовановић додајући, да се она сваки мјесец редовно контролише. За Миладина Ракића ово је добра прилика, нарочито за пензионере, који дођу у град и успут се прегледају и сазнају своје тренутно здравствено стање. 

А сазнати се може много. На лицу мјеста, важне информације стижу не само до пацијената, него и до медицинског особља, чији подаци ни мало нису наивни.

“До сада смо имали 8.500 превентивних прегледа, од којих је њих 20 одсто имало високе вриједности, тако да су на вријеме открили дијабетес типа 2, који је иначе подмукао, јер пацијенти могу да носе чак пет до десет година скривене симптоме, а да не знају”, каже Сандра Милошевић из Удружења дијабетичара “Диабета”, Бијељина.

Ови бесплатни прегледи организовани су поводом Међународног дана медицинских сестара/техничара који су на првој линији борбе за очување људског здравља. 

Милица Дикић, главна сестра Болнице “Свети врачеви” када је говорила о свом позиву истикла је најтеже И најљепше тренутке у раду: “Најтеже је када изгубите пацијента,  а најљепше је када се рађа нови живот И када пацијент са осмијехом оде кући”. 

“Наше сестре, наша будућност” слоган је овогодишњег обиљежавања Међународног дана медицинских сестара/техничара, а менаџмент Болнице Свети врачеви улаже много како би им олакшао рад у струци.

“Првенствено мислим на едукације, на усавршавање, јер изузетно цијенимо њихов рад. Такође, Болница “Свети врачеви” је организовала Дан отворених рада за ученике основних школа како би их мотивисала да уписују здравствене струковне средње школе”, истакао је проф.др Златко Максимовић, директор Болнице “Свети врачеви”.

Бесплатни превентивни прегледи за грађане Бијељине организовани су на три локације : испред Центра за културу, испред зграде поликлинике и испред централне зграде болнице. 

(БН)  Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар