Besplatni preventivni pregledi za građane Bijeljine

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara/tehničara Bolnica “Sveti vračevi” organizovala je besplatne preventivne preglede za građane Bijeljine. 

Republika Srpska 12.05.2023 | 12:47
Besplatni preventivni pregledi za građane Bijeljine

Građane koje smo zatekli na prevetnivnim pregledima, pohvalili su akciju bijeljinske Bolnice Sveti vračevi, koja je organizovala mjerenje krvnog pritiska, glukoze u krvi, pulsne oskimetrije i razgovor sa pacijentima.

“Ovo je super”, kaže Radojka Jovanović dodajući, da se ona svaki mjesec redovno kontroliše. Za Miladina Rakića ovo je dobra prilika, naročito za penzionere, koji dođu u grad i usput se pregledaju i saznaju svoje trenutno zdravstveno stanje. 

A saznati se može mnogo. Na licu mjesta, važne informacije stižu ne samo do pacijenata, nego i do medicinskog osoblja, čiji podaci ni malo nisu naivni.

“Do sada smo imali 8.500 preventivnih pregleda, od kojih je njih 20 odsto imalo visoke vrijednosti, tako da su na vrijeme otkrili dijabetes tipa 2, koji je inače podmukao, jer pacijenti mogu da nose čak pet do deset godina skrivene simptome, a da ne znaju”, kaže Sandra Milošević iz Udruženja dijabetičara “Diabeta”, Bijeljina.

Ovi besplatni pregledi organizovani su povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara/tehničara koji su na prvoj liniji borbe za očuvanje ljudskog zdravlja. 

Milica Dikić, glavna sestra Bolnice “Sveti vračevi” kada je govorila o svom pozivu istikla je najteže I najljepše trenutke u radu: “Najteže je kada izgubite pacijenta,  a najljepše je kada se rađa novi život I kada pacijent sa osmijehom ode kući”. 

“Naše sestre, naša budućnost” slogan je ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara/tehničara, a menadžment Bolnice Sveti vračevi ulaže mnogo kako bi im olakšao rad u struci.

“Prvenstveno mislim na edukacije, na usavršavanje, jer izuzetno cijenimo njihov rad. Takođe, Bolnica “Sveti vračevi” je organizovala Dan otvorenih rada za učenike osnovnih škola kako bi ih motivisala da upisuju zdravstvene strukovne srednje škole”, istakao je prof.dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice “Sveti vračevi”.

Besplatni preventivni pregledi za građane Bijeljine organizovani su na tri lokacije : ispred Centra za kulturu, ispred zgrade poliklinike i ispred centralne zgrade bolnice. 

(BN)  Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar