Представник Србије Лук Блек прошао у финале Евровизије

- Представник Србије Лук Блек са песмом "Само ми се спава" вечерас је успео да се пласира из првог полуфинала "Песме Евровизије" у финале 13. маја у Ливерпулу.

Србија 09.05.2023 | 23:16
Представник Србије Лук Блек прошао у финале Евровизије

Блек се представио визуелно ефектним, дистопијски интонираним наступом пред посетиоцима у Ливерпулској арени, али након гласања телевизијских гледалаца  нашао се међу десет од 15 полуфиналиста који су отишли у финале.

У финале је успео да се пласира други извођач из региона, представник Хрватске алтернативни састав Лет 3 са политички двосмисленом, ангажованом песмом "Мама Сч".

У финале 67. "Евровизије" прошли су представници Молдавије, Швајцарске, Финске, Чешке, Израела, Португала, Шведске и Норвешке.  

Водитељке првог полуфинала биле су Јулија Санина, Хана Вадингем и Алеша Диксон а такмичење је у испуњеној дворани протекло у традиционалном евровизијском духу са здушним навијањем посетилаца за омиљену песму или земљу, уз махање заставама. 

У ревијалном делу ја наступила британска поп певачица Рита Ора.

Друго финале је 11. маја у Ливерпулу.

(Тањуг) Фото:  Притнскрин Јутјуб/РТС 3 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Петар

10.05.2023 06:16

Волим Србију више од себе али навијао сам да не прођемо у финале са оном назови песмом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кажем

10.05.2023 14:28

А јадан ли си, шта пишеш јадо. Пјесма говори о људима који су залуђени игрицама и ништа друго их не занима. Зато искључи оне цјевуре их њиховог руксака и дими се на сцени. Пјесма није лијепа, али има поруку да устане и прекине игру!!! То је побједа.

Name

Зна се

10.05.2023 06:38

Зна се засто је просао. На ту евровизију не треба ни ици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

10.05.2023 11:55

ПА ЗАШТО ЈЕ ПРОШАО. НИГДЈЕ СРПСКЕ РИЈЕЧИ. ПА МИ НИШТА И НЕ ЗНАЧИ.

ОДГОВОРИТЕ