Predstavnik Srbije Luk Blek prošao u finale Evrovizije

- Predstavnik Srbije Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava" večeras je uspeo da se plasira iz prvog polufinala "Pesme Evrovizije" u finale 13. maja u Liverpulu.

Srbija 09.05.2023 | 23:16
Predstavnik Srbije Luk Blek prošao u finale Evrovizije

Blek se predstavio vizuelno efektnim, distopijski intoniranim nastupom pred posetiocima u Liverpulskoj areni, ali nakon glasanja televizijskih gledalaca  našao se među deset od 15 polufinalista koji su otišli u finale.

U finale je uspeo da se plasira drugi izvođač iz regiona, predstavnik Hrvatske alternativni sastav Let 3 sa politički dvosmislenom, angažovanom pesmom "Mama Sč".

U finale 67. "Evrovizije" prošli su predstavnici Moldavije, Švajcarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske i Norveške.  

Voditeljke prvog polufinala bile su Julija Sanina, Hana Vadingem i Aleša Dikson a takmičenje je u ispunjenoj dvorani proteklo u tradicionalnom evrovizijskom duhu sa zdušnim navijanjem posetilaca za omiljenu pesmu ili zemlju, uz mahanje zastavama. 

U revijalnom delu ja nastupila britanska pop pevačica Rita Ora.

Drugo finale je 11. maja u Liverpulu.

(Tanjug) Foto:  Pritnskrin Jutjub/RTS 3 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Petar

10.05.2023 06:16

Volim Srbiju više od sebe ali navijao sam da ne prođemo u finale sa onom nazovi pesmom.

ODGOVORITE
Name

Kažem

10.05.2023 14:28

A jadan li si, šta pišeš jado. Pjesma govori o ljudima koji su zaluđeni igricama i ništa drugo ih ne zanima. Zato isključi one cjevure ih njihovog ruksaka i dimi se na sceni. Pjesma nije lijepa, ali ima poruku da ustane i prekine igru!!! To je pobjeda.

Name

Zna se

10.05.2023 06:38

Zna se zasto je prosao. Na tu evroviziju ne treba ni ici.

ODGOVORITE
Name

+

10.05.2023 11:55

PA ZAŠTO JE PROŠAO. NIGDJE SRPSKE RIJEČI. PA MI NIŠTA I NE ZNAČI.

ODGOVORITE