У Бијељини обиљежен Дан побједе над фажизмом

У Бијељини је и ове године обиљежен 9. мај, Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском  рату, 1945. године. 

Република Српска 09.05.2023 | 15:44
У Бијељини обиљежен Дан побједе над фажизмом

Градска скупштина СУБНОР-а потомака и поштовалаца Бијељина полагањем цвијећа и вијенаца испред Основне школе "Свети Сава" у Бијељини  на споменик погинулим ђацима гимназије и жртвама фашистичког терора обиљежила је Дан победе над фашизмом.

"Ми као потомци СУБНОР-а полажемо вијенце сваке године на неколико локација у Бијељини и околини а побједом над фашизмом створене су потпуно нове вриједности", истакао је Михајло Видић, предсједник Градске скупштине СУБНОР-а. 

"Семберски народ треба да буде поносан на своје претке и младјим генерацијама стално треба да се понавља о историји у вези са многим знаменитим личностима које данас треба да им буду узор", истакао је Светомир Лазаревић из Међаша, бивши официр у пензији.

Савјетник градоначелника Бијељине истакао је да град Бијељина улаже у очување споменичког насљеђа, јер је неопходно очувати сјећање на страдале жртве. 09. мај је уједно и један од најзначајнијих датума у савременој историји, дан када је сломљена једна идеологија која је покушавала да покори многе народе, поручено је са скупа обиљежавања Дана побједе над фашизмом.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Оливер

09.05.2023 14:28

Ех како се ослободит домацих окупатора који 20 год дрзе Реп Српску под окупацијом. Јер побјезе народ код Хитлера да ради. Па мало логике. Народ бјези у фасистицку Њемацку да ради. Бјези из ослободјене БиХ и Србије.. Бјезе од горег окупатора који их дрзи гладне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдар

09.05.2023 18:12

Тако је.

Name

Ре

09.05.2023 19:24

Лако је изадјес на изборе и гласаш против СЕКТЕ и све си ријесио. Ако ти ни ти нови нису добри на слиједецим Изборима русис и њих. Шта фали Италијанима стално имају изборе и мијењају власт. Али ми биједници продајемо глас за писљиви 20 марака и чудимо се.

Name

+

09.05.2023 15:15

ТАКО ТРЕБА. СТАЛНО ПОМИЊАТИ. МИЛИОНИ СУ ИЗГИНУЛИ ЗБОГ ИДЕЈЕ ФАШИЗМА. И УВИЈЕК СЕ ОН МОЖЕ ОЖИВИЈЕТИ У РАЗНИМ ОБЛИЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

10.05.2023 14:47

А кад це се поклонит убијеним у овом рату које направисе српски добровољци подрзани домацим издајницима кони побисе и протјерасе дојуцерасње комсије и пријатеље

ОДГОВОРИТЕ