U Bijeljini obilježen Dan pobjede nad fažizmom

U Bijeljini je i ove godine obilježen 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom  ratu, 1945. godine. 

Republika Srpska 09.05.2023 | 15:44
U Bijeljini obilježen Dan pobjede nad fažizmom

Gradska skupština SUBNOR-a potomaka i poštovalaca Bijeljina polaganjem cvijeća i vijenaca ispred Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini  na spomenik poginulim đacima gimnazije i žrtvama fašističkog terora obilježila je Dan pobede nad fašizmom.

"Mi kao potomci SUBNOR-a polažemo vijence svake godine na nekoliko lokacija u Bijeljini i okolini a pobjedom nad fašizmom stvorene su potpuno nove vrijednosti", istakao je Mihajlo Vidić, predsjednik Gradske skupštine SUBNOR-a. 

"Semberski narod treba da bude ponosan na svoje pretke i mladjim generacijama stalno treba da se ponavlja o istoriji u vezi sa mnogim znamenitim ličnostima koje danas treba da im budu uzor", istakao je Svetomir Lazarević iz Međaša, bivši oficir u penziji.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine istakao je da grad Bijeljina ulaže u očuvanje spomeničkog nasljeđa, jer je neophodno očuvati sjećanje na stradale žrtve. 09. maj je ujedno i jedan od najznačajnijih datuma u savremenoj istoriji, dan kada je slomljena jedna ideologija koja je pokušavala da pokori mnoge narode, poručeno je sa skupa obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

(BN) Foto: BN 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Oliver

09.05.2023 14:28

Eh kako se oslobodit domacih okupatora koji 20 god drze Rep Srpsku pod okupacijom. Jer pobjeze narod kod Hitlera da radi. Pa malo logike. Narod bjezi u fasisticku Njemacku da radi. Bjezi iz oslobodjene BiH i Srbije.. Bjeze od goreg okupatora koji ih drzi gladne.

ODGOVORITE
Name

Brdar

09.05.2023 18:12

Tako je.

Name

Re

09.05.2023 19:24

Lako je izadjes na izbore i glasaš protiv SEKTE i sve si rijesio. Ako ti ni ti novi nisu dobri na slijedecim Izborima rusis i njih. Šta fali Italijanima stalno imaju izbore i mijenjaju vlast. Ali mi bijednici prodajemo glas za pisljivi 20 maraka i čudimo se.

Name

+

09.05.2023 15:15

TAKO TREBA. STALNO POMINJATI. MILIONI SU IZGINULI ZBOG IDEJE FAŠIZMA. I UVIJEK SE ON MOŽE OŽIVIJETI U RAZNIM OBLICIMA.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

10.05.2023 14:47

A kad ce se poklonit ubijenim u ovom ratu koje napravise srpski dobrovoljci podrzani domacim izdajnicima koni pobise i protjerase dojucerasnje komsije i prijatelje

ODGOVORITE